keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Jenny Bayliss: Jouludeitti x 12

 

Kate viihtyy elämässään. Hän on palannut lapsuuden kotikylään asumaan ja elämä on asettunut mukaville raiteille. Isä ja ystävät ovat lähellä, työt tekstiilisuunnittelijana sujuvat ja inspiraatiota löytyy kuvan kauniista Blexfordin kylästä helposti. 
Joulun lähestyessä Katen ystävä kuitenkin saa hänet ilmottautumaan mukaan jouludeitti tempaukseen, sillä omaa rakasta Katella ei ole, eikä hän ole jaksanut enää etsiä rakkautta. Edessä on siis treffit kahdentoista miehen kanssa joulukuussa. 
Katen treffit eivät jää pienessä kylässä huomaamatta ja pian hänen deittejään ruoditaan välillä turhankin tarkasti. Yllätyksekseen Kate tapaa useammankin kiinnostavan miehen.
"Gospelkuoro lauloi Carol of the Bellsiä teehuoneen markiisin alla, ja päivänvalon vähitellen huvetessa alkoivat Viktorian aikaiset katulamput luoda kultaista hohdettaan lumen peittämien kojujen väliin. s.211"
Jouludeitti x 12 on jouluinen, romanttinen kirja, jonka tarina kulkee joulukuun ensimmäisestä päivästä aina jouluun saakka. 

Pidin kirjasta ja sen päähenkilöstä Katesta. Erityisesti oli mukavaa, että vaikka kirja käsitteleekin rakkauden etsimistä ja deittailua, niin Kate oli tyytyväinen omaan elämäänsä ja itseensä. Aika usein kun näissä romanttisissa kirjoissa tuntuu parisuhde ja rakkaus olevan se asia jota ilman nainen on ihan keskeneräinen tai huono. 

Kirja oli täynnä ihanaa talvista ja jouluista tunnelmaa. Sitä myös kuvailtiin paljon. Oikeastaan kirjassa kuvailtiin kaikkea paljon, oli kyse sitten Katen vaatteiden valitsemisesta tai maisemista. Mutta siis minua tuo ei haitannut, päin vastain pidin kaikesta tuosta kuvailusta, jonka kautta Kateen, hänen harrastuksiinsa, töihinsä, ja upeaan Blexfordin kylään saatiin tutustua oikein kunnolla. Etenkin kun Kate oli päähenkilönä niin kiinnostava, joten nautin suuresti kaikista yksityiskohdista. 

Kaiken jouludeittailun lomassa Kate leipoi, maalasi, valokuvasi ja hääsi menneisyyden haamuja päästään. Siinä sivussa saamme kuulla hiukan omalaatuisen äidinkin seikkailuista, jotka toivat kirjaan hupia. 

Kirjan rakkaustarina ei sen sijaan ollut järin omaperäinen tai yllättävä, eikä kirjan viimeiset sivut saaneet aikaan wow -fiiliksiä. Oikeastaan nautin kirjasta enemmänkin Katen jouluisena tarinana kuin yllätyksellisena rakkaustarinana. Jouludeitit toki toivat jännitystä, hauskuutta ja vauhdikkaita tilanteita mukanaan. 


Jouludeitti x 12, (The Twelve Dates of Christmas, 2020)
Otava, 2021
Suom. Taina Wallin
Kannen suunnittelu: Barbara van Ruyven
s.459

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti