maanantai 19. joulukuuta 2022

Ashley Elston: 10 x sokkotreffit

 

Sophie saa tahtonsa läpi ja saa jäädä jouluksi sukulaistensa luokse, vaikka hänen vanhempansa lähtevät muualle. Sophiella on joulun ajaksi ihania suunnitelmia, joihin vanhempien seurassa oleminen ei sovi. Hän haluaa viettää aikaa poikaystävänsä Griffinin kanssa. Mutta sitten Griffin yllättää, hän haluaakin vapautta, ei Sophien seuraa. Sophien olo on kamala kun hän menee sukulaistensa luo, joten nämä päättävät piristää häntä. Kymmenen sukulaista saa järjestää Sophielle sokkotreffit eri illoille. 
"Paiskimme tänään uutterasti töitä, ja Nonna oli oikeassa - tarvitsin työntekoa pitääkseni ajatukseni poissa Griffinistä. Mutta nyt minun täytyy pakottaa itseni käymään se kaikki jälleen kerran läpi."s.31
10 x sokkotreffit on minun tämän vuoden suosikki joulukirja. Tässä kirjassa on kaikkea ihanaa niin paljon, vaikka pisimmästä päästä tämä ei olekaan. Tämä onkin nopealukuinen, kevyt ja lämmin. 

Tässä kirjassa riittää perhettä. Sophien ympärillä häärää valtava joukko monenlaisia sukulaisia. Niinpä myös heidän järjestämien treffiseuralaisten joukosta löytyy jos jonkinlaista tyyppiä. Treffit olivat aivan loistavia. Välillä oli söpöä ja välillä niin hullunkurista meininkiä, että nauratti. Loppuratkaisu ei tosin yllättänyt, harvemminhan näissä. Mutta söpö se silti oli, niin kuin tämä kirja muutenkin suurimmaksi osaksi. 

Tämä on joulukirja, jonka haluan lukea joskus uudestaan. Lukuisten dialogien kautta kulkeva tarina on ihanan lämmin. On perhettä, ystävyyttä, välittämistä ja huolenpitoa. Siinä ohella leivotaan, syödään, nauretaan paljon ja osallistutaan monenlaisiin joulujuttuihin treffien kautta. Pelkkää naureskelua ei juoni kuitenkaan ole, sillä mukaan mahtuu hiukan vakavammaksi vetävää asiaa myös. Tämä onkin juuri täydellinen yhdistelmä ja kokonaisuus joka toimii. 


10 x sokkotreffit, (Ten Blind Dates, 2019)
WSOY, 2020
Suom. Inka Parpola
s.266

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti