sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Nicholas Oldland: Joulu joka villitsi

 

On jouluaatto. Karhu, hirvi ja majava tekevät innokkaina jouluvalmisteluja. Kun kaikki on valmista he tajuavat unohtaneensa jotakin hyvin tärkeää. Kuusi! He eivät ole lainkaan muistaneet tuota joulun kauneinta koristetta. On lähdettävä metsään, ja sieltä löytyykin täydellinen kuusi. On vain yksi ongelma. Karhu rakastaa kaikkia puita, ja syntyykin hirveä riita kun hänen ystävänsä aikovat kaataa puun ja tuoda sen tupaan. 
"Lopulta löytyi oikeanlainen kuusi. Se tuoksui hyvältä, siinä oli pitkät pehmeät neulaset, ja se oli juuri sopivan kokoinen."
Veikeiden eläinhahmojen tähdittämä Sydänmailla -lastenkirjasarja on saanut ihanan jouluisen jatko-osan. 

Tämä kirjasarja on täynnä hupsuttelua, hauskoja tilanteita ja kaunista luontoa. Kuvitus on yksinkertainen, mutta ilmeikäs. Olen pitänyt kovasti aiemmista osista, ja nyt ilokseni sarja sai vielä tämän joulukirjankin. 

Joulu ei tietenkään näiden kaverusten kesken ole rauhallinen, vaan jälleen he saavat aikaan erimielisyyksistä johtuvan riidan. Fiksuina he toki saavat senkin ratkaistua, muutamien kommelluksien kautta. 

Suosittelen lapsiperheitä lisäämään tämän kirjan joulunodotuskirjojen joukkoon. Aiempia osia ei tarvitse lukea etukäteen, ja tämän kirjan höpsöjen eläinten parissa saa aikaan hauskan lukuhetken. 
Kirja sopii myös pienemmille lapsille. Kuvat ovat suurimmassa roolissa. Tekstiä on vain vähän. 


Joulu joka villitsi, (One Wild Christmas, 2019)
KVALITI, 2022
Suom. Marvi Jalo
Kuvitus: Nicholas Oldland
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti