keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Kreetta Onkeli: Ahmattien yö -Kekriseikkailu

 

Serkukset kake, Liisa ja Tapsa lähtevät mummonsa kanssa mökille. Maaseudun pimeä syysyö tuo mukanaan kuitenkin jotain aivan muuta kuin perinteisen mökkireissun. On nimittäin kekriaatto ja silloin saattaa kohdata monenlaista kulkijaa. Tämä maalle lähtenyt poppoo ehtiikin kokea jos jonkinlaista seikkailua yhdessä yössä, ja tutustua niin eläviin kuin kuolleisiinkin kulkijoihin. 
"Kaikki ovat ystäviä keskenään, kunhan ovat hyväntahtoisia. Jos kekrinä on tyly, siitä saa maksaa. Kekrinä saa tietoa tulevasta. Tämä possu saa auttaa minut löytämään talon, jossa saamme nukkua. Kenties se vie minut myös tulevan aviomieheni luokse."s.34
Ahmattien yö on kekriaattoon sijoittuva lastenkirja, joka tarjoaa sopivan karmivan, mutta enemmänkin hauskan tarinan. Itse en ole juurikaan halloweenia, kekriä, pyhäinpäivää tai mitään muutakaan sen tyylistä juhlinut muuta kuin jokavuotisella hautausmaakierroksella. Tällä kertaa päätin pyhäinpäivän tienoilla tarttua tähän sopivan mystisen näköiseen kirjaan, joka johdattikin minut mitä mielikuvituksellisemmalle kekriaaton seikkailulle. 

Ahmattien yö oli minulle viiden tähden arvoinen lastenkirja, jonka lukemista suosittelen lämpimästi niin lapsille kuin aikuisillekin. Kun heti kirjan alkumetreillä esitellään jännittävä päätään (tai ruokaa) etsivä Kekripukki, ja tavataan ennakkoluuloton, ihanan rempseä goottimummo, ei voi muuta kuin hymyillä ja uppoutua maaseudun tähtitaivaan kirjomaan pimeyteen, joka toimii tarinan miljöönä. 

Kirjan hahmot ovat ihania, omaa suosikkia en pysty edes valitsemaan kaikkien heidän joukosta, sillä jokainen kuuluu tähän tarinaan ja on persoonallinen. Jokainen hahmo ehtii kokea kekriaaton ihmeet omalla tyylillään, ja lukija pääsee monenlaiseen juhlaan heidän mukanaan. Siinä ohella sai kuulla yös monenlaista kiinnostavaa tietoa kekristä ja sen vietosta.


Ahmattien yö
Maahenki Oy
Kuvittanut: Jussi Kaakinen
s.62

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti