keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Marvi Jalo & Merja Jalo: Unelma koirat -Ilkiö nimeltä Raipe

 

Aino ja Isla saavat kuulla, että naapuritalossa asuva Henriikka saa aivan oman koiran. Tytöt haaveilevat omasta koirasta, mutta onneksi he saavat sentään hoitaa Aksua. 
Kun Henriikka saapuu pihaan uuden koiransa Raipen kanssa, menevät tytöt innolla tervehtimään, mutta koira ei olekaan kaikkein ystävällisin. Raipe aiheuttaa heti saavuttuaan paljon ongelmia, eikä Henriikka saa koiraa pidettyä kurissa. 
Raipen lisäski taloyhtiötä kiusaa rottaongelma. Suuri määrä rottia on pesiytynyt taloyhtiöön ja tekee nyt tuhojaan.
"Tytöt ottavat Aksun mukaansa ja juoksevat sen kanssa puiston reunalle. Tämäpä jännittävää! Millainen Henriikan uusi koira mahtaa olla? Sitä pitää päästä katsomaan heti kun se saapuu."s.16
Ilkiö nimeltä Raipe on kolmas osa Unelma koirat -sarjasta. 
Sarjassa seikkailee noin kuusi vuotiaat ystävykset, joilla ei vielä ole omia koiria pehmoleluja lukuun ottamatta, mutta jotka saavat kokemusta koirien hoitamisesta, kun he saavat lenkkeilyttää ja hoitaa naapurin Aksua. Myös uudella ystävällä Rikellä on ihana koira, jota he saavat paijata.  

Ystävyksille ehtii sattua ja tapahtua vaikka mitä. Kirja onkin hyvin vauhdikas ja helppolukuinen. Se sopii perheen pienimmille koirafaneilla. Välillä tilanteet menevät aika hurjiksi. On epäreiluja isompia tyttöjä ja kiukkuisia aikuisia, jotka eivät myönnä omia virheitään. Tämän tyyliset hahmot ovatkin hyvin tuttuja myös saman kirjailijakaksikon hieman vanhemmille lapsille suunnatusta Jesse -kirjasarjasta. Vastapainoksi sitten tapahtuukin myös hassuja sattumuksia, jotka pitävät juonen kepeänä.

Aiemmista osista poiketen Reija Kiisken kuvitus on nyt värillinen, kun aiemmin se oli mustavalkoinen. Tämä on kiva uudistus. Kuvat ovat pirteitä ja tekevät kirjan olemuksesta iloisen. 


Unelma koirat -Ilkiö nimeltä Raipe
KVALITI, 2022
Kuvitus: Reija Kiiski
s.68
Arvostelukappale

2 kommenttia:

  1. Kyllä Jalot ovat tuotteliaita! Heidän kirjojaan oli jo silloin kun itse olin lapsi.

    VastaaPoista