maanantai 23. elokuuta 2021

Anu Joenpolvi: Poutaa ja perunankukkia

 

Liina irtisanoutuu työpaikastaan ja päättää kokeilla joakin ihan erilaista. Hän muuttaa kesäksi mummulaan, jossa lapsuuden kesät on viettety. Talo on tyhjillään mummun kuoleman jäljiltä, eikä tavaroita ole vielä käyty läpi. Siinä on loistava syy asettua taloksi, vaikka äiti murehtii tyttärensä työtilannetta. Työtilanne korjaantuu vauhdilla, ja muutenkin Liina solahtaa kylän arkeen nopeasti.
"Saavuin Rantakylään muuttokuormineni alkuillasta. Oli koulujen päätösviikonloppu ja kylätien varrella liikkui nuoria mopoineen ja jalkapatikassa pieninä ryhminä vapaudesta ja alkavan kesän odotuksesta huumaantuneina."s.43
Poutaa ja perunankukkia on ensimmäinen osa maalaisromanttisesta Rantakylä -sarjasta.
Olen viime vuosina innostunut etenkin kesäisin lukemaan maalaisromantiikkaa. Niinpä olin iloinen kun kuulin aivan uuden sarjan alkavan. 

Poutaa ja perunankukkia on lukemistani maalaisromattisista kirjoista kevyimmästä päästä. Kirja on lyhyt ja nopeasti etenevä. 
Perinteiseen tapaan Liina on sinkku ja törmää pienessä kylässä mitä kiinnostavimpiin sulhasehdokkaisiin. Tämän lisäksi löytyy ne juoruavat naapurit ja muut uteliaat kyläläiset. Romantiikkaa riittää. Maalaistunnelmia sen sijaan olisi kirjaan mahtunut mielestäni enemmänkin. 

Poutaa ja perunankukkia onkin mukavan kevyttä ja harmitonta kesälukemista. Juonenkäänteet eivät ole päätähuimaavan yllättäviä, mutta silti juoni on menevä ja koukuttava. 

Liina vaikuttaa päähenkilönä mukavan päättäväiseltä hahmolta, mutta loppujen lopuksi häneen ehdittiin tutustua aika pintapuolisesti.


Poutaa ja perunankukkia
Karisto, 2021
s.212
Ennakkokappale saatu

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta sarjan avaukselta ja oivalliselta kesäkirjalta. Täytynee tarttua tähän.

    VastaaPoista