lauantai 23. tammikuuta 2021

Lucinda Riley: Varjon sisar


Tähti (Asterope) elää tiivisti yhdessä sisarensa Cecen kanssa. Hiljainen Tähti jää usein kovaäänisen sisarensa varjoon. Kun sisarusten adoptioisä kuolee, ja jättää myös Tähdelle johtolankoja biologisen perheen selvittämiseen, on hänen tehtävä suuri päätös. Uskaltaako hän tehdä päätöksen, joka riuhtaisee hänet pois Cecen varjosta, vaikka tämä päätös saattaa satuttaa hänen rakasta siskoa. 
Isän jättämä vihje vie Tähden ihastuttavan kirjakaupan ovelle. Oven takana häntä odottaa tarinat Englannin Järviseudulta. Mitkä tapahtumat saivat alkunsa vuonna 1909 ja miten ne liittyvät Tähteen? Kuka oli tuo Beatrix Potterin naapurissa asuva Flora, jonka päiväkirjat vievät vauhdikkaisiin ja surullisiin muistoihin. 
""Me ihmiset olemme samanlaisia kuin siemenet", isä oli sanonut hymyillen hangatessaan hyväntuoksuista sammalta käsistään samalla kun käyttelin lasten kastelukannuani. "Tarvitaan vain auringonpaistetta, sadetta... ja rakkautta. Muuta emme tarvitse.""s.35
Varjon sisar on kolmas osa Seitsemän sisarta -sarjasta.
Tähden tarina on yksi Seitsemän sisarta -sarjan eniten odottamamistani tarinoista. Odotin innolla pääseväni kauniisiin Järviseudun maisemiin. Hiljainen kirjallisuudesta pitävä Tähti kuulostaa myös täydelliseltä hahmolta. Lisäksi Beatrix Potterin mainitseminen takakannessa lisäsi kiinnostusta. 

Varjon sisar onnistui olemaan juuri niin hyvä kuin odotinkin. Kirja vei täysin mukanaan, ja se esitteli Tähden lisäksi myös joukon muita mielenkiintoisia ja loistavia hahmoja, kuten ihanan Orlandon. Beatrix Potter oli mukana aika pienesti, mutta oli silti mukava lisä tarinan kulkuun. Pidän siitä, ettei Seitsemän sisarta -sarjan kirjoissa pituudestaan huolimatta ole aivan valtavaa määrää hahmoja. Pienemmälläkin porukalla pärjätään ja kaikkiin ehditään tutustua tarpeeksi. 

Sekä Tähden, että Floran tarina vei mukanaan upeisiin paikkoihin ja mahtaviin tarinoihin. Tällä kertaa ei käynyt kertaakaan niin, että olisin odottanut jompaa kumpaa tarinaa enemmän. Floran tarina oli huomattavasti synkempi, ja täynnä salaisuuksia joiden paljastumista odotti innolla, kun taas Tähden tarina oli täynnä kirjoja, luontoa ja ruokaa. Tähden tarina vei mukanaan myös siksi, että Tähdellä oli niin paljon tehtävää löytääkseen rohkeutta itsenäiseen elämään. 

Niin kuin muillakin sisarilla, myös Tähdellä on paljon taitoja ja kiinnostuksenkohteita. Hänen kiinnostuksenkohteista ei tosin osannut arvata yhtä helposti mihin suuntaan hän lähtee ja mitä taitoa kehittämään. Löytyi tarinasta myös omat ennalta-arvattavuutensa, mutta ne eivät minun lukuintoani haitanneet.Varjon sisar, (The Shadow Sister, 2016)
Bazar, 2019
Suom. Hilkka Pekkanen
s.733

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti