tiistai 6. lokakuuta 2020

Stephenie Meyer ja Young Kim: Twilight The Graphic Novel -Volume 1&2Bella Swan muuttaa isänsä luokse pieneen Forksin kaupunkiin. Forks on sateinen ja synkkä paikka, johon saattaisi olla vaikea kotiutua, ellei sitten uudessa koulussa törmäisi upeaan, salaperäiseen poikaan. Kun Bella näkee Edward Cullenin ensimmäistä kertaa, on hänen vaikea enää miettiä muuta. Tutustuttuaan tuohon salaperäiseen poikaan, Bella saa kohdata maailman synkät salaisuudet. Edward ei nimittäin ole ihminen, vaan vaarallinen verta juova vampyyri, joka himoitsee erityisesti Bellan verta.

Twilight The Graphic Novel on tunnetun Houkutus -sarjan ensimmäisestä osasta tehty sarjakuva. Volume 1 on vain puolet Houkutuksen tarinasta, joten loput tarinasta löytyy Volume 2 kirjasta. 

Sarjakuvat on suurimmaksi osaksi mustavalkoisia. Synkkä sävy sopii hyvin Forksin harmaaseen tunnelmaan. Muutamasta kohtauksesta löytyy kuitenkin myös värejä. Kohtaukset on hyvin valittu ja värit tehostavat ja täydentävät kaunista kuvitusta. En ole tutkinut millä tyylillä kuvat on toteutettu, mutta minusta osa kuvien taustoista näytti siltä kuin niihin olisi käyetetty paloja oikeista valokuvista. Minusta tällainen selkeä piirrosjälki ja valokuvamainen tyyli sopi hyvin yhteen ja tämän kirjan kuvia katselee mielellään tarinan yhteydessä. 
Juoni seuraa hyvin alkuperäistä Twilight kirjaa, mutta sopivasti on otettu myös vapauksia muuttaa tarinan kulkua sarjakuvaan sopivaksi. Eikä tietystikään paljon yksityiskohtia mahdu mukaan, kun tekstien on oltava lyhyitä ja ytimekkäitä. 

Ainoa miinuspuoli kirjassa on mielestäni hahmot, joista suurin osa on keskenään hämmentävän samannäköisiä. Kaipasin tähän hieman persoonallisemman näköisiä hahmoja, jotta heidät olisi helpompi edes tunnistaa toisistaan. Tämä tosin koski lähinnä kasvojen ja vartalojen muotoja. Hiuksista ja asusteista oli tehty hiukan erilaisia, ja joistakin yksityiskohdista on helppo tunnistaa tutut hahmot.

Puhuin tässä postauksessa lähinnä sarjakuvan tyylistä, joten jos haluat tietää enemmän siitä mitä mieltä olen Houkutuksesta tarinana, voit lukea arvosteluni Houkutus -kirjasta täältä.


Twilight The Graphic Novel -Volume 1&2
Atom, 2010 & 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti