lauantai 25. tammikuuta 2020

L.J. Smith: The Vampire Diaries -The Struggle


Elena Gilbert on tottunut saamaan kaiken haluamansa. Kun kouluun asteli uusi upea poika, oli Elena heti varma, että haluaa hänet. Stefan ei kuitenkaan tuntunut edes huomaavan häntä, mutta Elena ei luovuttanut, ja nyt Stefan viimein on hänen. Heidän suhdettaan varjostaa monet ongelmat. Stefania epäillään murhista, joita kaupungissa on tapahtunut heti hänen saavuttua. Elenan päiväkirja on kadonnut ja häntä varjostaa pelottava Damon.

"For Elena, it meant the sudden realisation that all the anger she´d felt about this before was nothing to the anger she was capable of feeling. A candle flame to the sun." s.100

The Struggle (Suom. Sielunkumppani) on toinen osa Vampyyripäiväkirjoista.
Onneksi en pitänyt pitkää taukoa vaan luin tämän kirjan näin pian ensimmäisen jälkeen, sillä tarina jatkuu suoraan siitä, mihin se ensimmäisessä osassa jäi. Ensimmäisen osan tapahtumia ei kerrata, eikä juuri muistella, joten pitkiä taukoja en näiden kirjojen välillä suosittele. Kurkkasin myös kolmannen osan aloitusta, joka on pienenä maistiaisena tämän kirjan lopussa, ja tarina jatkuu jälleen aivan suoraan siitä, mihin tässä jäädään.

Pidin tässä kirjassa Elenasta paljon enemmän. Hän oli vähemmän itsekäs ja hänestä huokui se päättäväisyys, jolla hän aikoi suojella ystäviään ja Stefania, vaikka henkensä uhalla. Hänelle niin tärkeä maine ja suosio koulussa on katoamassa, mutta siitä huolimatta hän taistelee niiden asioiden puolesta, joista välittää. Hänen hahmonsa saakin paljon enemmän lihaa luiden ympärille, kun hänen jokainen ajatus ei koske vain häntä itseään.

The Stuggle on muutenkin mielenkiintoisempi kirja, sillä se on vauhdikas ja täynnä tunteita. Stefania ei tällä kertaa seurattu paljoa, eikä vanhoja muisteltu. Stefan tuntuikin jäävän tällä kertaa Elenan, Damonin ja Bonnien varjoon. Elena sen sijaan seikkaili ystäviensä kanssa paljon, ja pitämällä kaiken salassa Stefanilta auttoi luomaan loppuun paljon jännitettä ja erittäin vauhdikkaita ja yllättäviä tilanteita. Kirjan loppu yllätti suuresti. En ajatellut mitään tälläistä tähän kohtaan sarjaa.

Luin kirjan tällä kertaa niin, etten ajatellut sen olevan missään yhteydessä tv-sarjaan ja se auttoi. Enää lukuisat eroavaisuudet eivät ärsyttäneet lainkaan.

Lue myös: The Awakening


The Struggle, 1991
Hodder Children`s Books, 2001
s. 187

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti