sunnuntai 19. tammikuuta 2020

L. J. Smith: The Vampire Diaries -The Awakening


Elena Gilbert asuu tätinsä luona pikkusiskonsa kanssa. Hän on menettänyt molemmat vanhempansa, mutta muuten hän on tottunut samaan suunnilleen kaiken haluamansa. Elena on kaunis ja suosittu tyttö, joka tykkää käyttää viehätysvoimaansa saadakseen haluamansa. Kun koulu alkaa, löytää Elena jälleen jotakin mitä hän todella haluaa. Kouluun saapuu uusi oppilas. Upea Stefan astelee kouluun aurinkolaseissaan ja kalliissa muotivaatteissaan, ja saa koulun kaikki tytöt kuolaamaan peräänsä. Elena päättää olla se tyttö, joka uuden komistuksen saa. Alkaa kisa tyttöjen välillä, mutta Elena saa kokea yllätyksen, sillä Stefan ei tunnu haluavan olla missään tekemisissä hänen kanssaan.

"She had woken up this morning knowing what to do. And today she gathered as much information as she could on the subject of Stefan Salvatore." s.30
The Awakening (Suomennettu: Korpinmusta) On ensimmäinen osa Vampyyripäiväkirjoista.
Pidän kovasti Vampyyripäiväkirjat televisiosarjasta. Siksi olenkin kauan halunnut lukea nämä myös kirjana. Kokemus olikin sitten erittäin yllättävä, ja melko ärsyttävä.

Kirjalla ja televisiosarjalla on eroa kuin yöllä ja päivällä. En löytänyt näiden väliltä paljon muuta yhteistä, kuin hahmojen nimet. Kirjan sankaritar Elena on pinnallinen blondi, joka paahtaa eteenpäin kohti omia tavoitteitaan välittämättä muista ihmisistä. Hän on ärsyttävä ja määräilevä. Minun oli hyvin vaikea löytää hänestä puolia, joista voisi pitää. Televisiosta tutuista hahmoista, kaikkia ei myöskään löydy sarjasta, ja esimerkiksi Elenan pikkuveli, onkin kirjassa paljon nuorempi pikkusisko. Kirjan tapahtumia ei myöskään sarjasta löydy.

Jos nyt kuitenkin unohdetaan hetkeksi tuo television versio ja mietitään kirjaa ihan vaan kirjana. The Awakening on helppoa teinidraamaa, jonka hahmot etsivät rakkautta ja yrittävät olla suosittuja koulussa. Stefanin vampyyritaustaa näytetään lukijalla pienissä paloissa, ja ne kohtaukset olivat omia suosikkejani. Aikamatka Italiaan, Stefanin, Damonin ja Katherinen kolmiodraamaan oli kiinnostavaa luettavaa. Muutakin jännittävää ja kiinnostavaa kirjasta löytyy, sillä hautausmaalla vietetään paljon aikaa, ja sielläpä tapahtuukin kaikkea mystistä ja outoa. Bonnien heräilevät kyvyt tuovat myös omaa kutkuttavaa lisäänsä tarinaan. Ja tottakai korpit, niitä täytyy jokaisessa mystisessä tarinassa olla.

Aionkin lukea sarjaa lisää. Täytyy vain pyyhkiä mielestä kirjojen yhteys tuohon pitämääni televisosarjaan, niin nämä toimivat oikein hyvänä teinihömppänä, ja vampyyritarinoina. Kirja myös jäi todella pahasti kesken, joten jatkan lukemista jo lähiaikoina.


The Vampire Diaries -The Awakening
Hodder Children`s Books, 1991
s. 199

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti