maanantai 6. toukokuuta 2019

Zoe Sugg: Girl Online


Penny on 15-vuotias tyttö, joka pitää anonyymiä blogia elämästään. Penny onnistuu päätymään noloihin tilanteisiin usein kompuroimalla tai möläyttämällä jotakin hassua kesken keskustelun. Pennyllä on huolia, joiden hän uskoo koskettavan myös muita samanikäisiä ja hän saakin asiaan vahvistuksen, kun blogiin satelee kannustavaa palautetta. Ihastumiset, nolostumiset, ulkonäköpaineet ja jopa paniikkihäiriöt. Kaikkea tätä mahtuu Pennyn arkeen. Onneksi Penny pääsee yllättäen lähtemään New Yorkin matkalle, kauas huolista, jotka tuntuvat musertavilta. Matkallaan hän kohtaa täydellisen pojan, mutta tällä on salaisuus.

Epäröin aloittaa Girl Onlinea, koska aajattelin ettei teinirakkaustarina nappaisi, mutta onneksi aloitin. Kirja oli mahtava. Luulin kirjan olevan kokonaisuudessaan vain Pennyn blogikirjoituksia, mutta pienet blogitekstit vain täydensivät tarinaa.

Yllätyin siitä, kuinka paljon pidin tästä kirjasta. Tarina oli hauska, aito ja niin mukaansatempaava, ettei tätä malttanut jättää pitkiksi ajoiksi odottamaan. Oli pakko lukea miten Pennyn käy. Penny oli mahtava hahmo, joka sai minulta täydet sympatiat kompuroidessaan ja möläytellessään. En olekaan hetkeen lukenut kirjaa näin vauhdilla. Pennyn toilailut saivat nauramaan monesti, ja surulliset sattumukset pistivät melkeinpä itkemään. Tunteet ehtivätkin vaihdella monesti, kun välillä kirjassa meni hyvin ja välillä huonosti.

Girl Online on hyvä muistutus siitä, kuinka paljon pahaa voi sosiaalinenmedia saada aikaan, tai kuinka pienestä asiasta voi kasvaa valtava ongelma, kun ihmiset eivät ajattele mitä nettiin laittavat, tai mitä siellä jakavat. Onneksi Penny on vahva tyttö, jolla on mahtavat lähimmäiset ympärillä ja tämä tarina oli onnellinen.

Kirjan hahmot oli huolella suunniteltu. Oma suosikkini oli Pennyn lisäksi Elliot. Ihailin hänen pukeutumistaan. Niin, ja tietysti Pennyn isoveli, hän oli mahtava myös.


Girl Online, (Girl Online, 2014)
WSOY, 2016
Suom. Inka Parpola
s. 430

2 kommenttia:

  1. Mä luen tätä kirjaa tällä hetkellä ja tää on ihana! Mä päätin alkaa itekki bloggaamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää koko sarja oli aivan ihana ja innostava! Kiva, että löytyi uusi harrastus tän kirjan kautta. Laita toki linkki uuteen blogiin kun sen aloitat niin käyn kurkkaamassa. :)

      Poista