sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Sujata Massey: Rei Shimura Havaijilla


Rein isä saa yllättävän kutsun Havaijille. Paljastuu, että Shimuroilla on Havaijilla sukulaisia, jotka nyt haluavat heidät juhliin ja tutustumaan heihin. Rein isä on mielissään ja hän hän lähteekin yhdessä Rein kanssa matkaan. Viaton sukutapaaminen kääntyy pian inhottavampaan suuntaan. Sukulaisilla oli takaa-ajatuksia kutsunsa kanssa. He tarvitsevat apua maanomistuskiistassa. Rei perheineen ryhtyy selvittämään asiaa ja Rei saa jälleen kerran huomata olevansa syvällä vaarallisten tapahtumien keskellä.

Rei Shimura Havaijilla on kymmenes osa Rei Shimura -sarjasta.
Tämän kirjan oli alun perin tarkoitus päättää Rei Shimura -sarja, mutta ilokseni sarjaan on vielä kirjoitettu yksi osa. Vielä kerran tämän jälkeen saan siis palata Rei Shimuran matkaan, missä hän sitten ikinä mahtaa viimeisessä osassa matkatakkaan.

Kirja tarjosi taas paljon uusia juonenkäänteitä Rein elämään. Mutta myös vanhoja muisteltiin. Kirjan lopusta huomasi, että sarjan oli tarkoitus loppua, mutta ei sitä liiaksi taputeltu, joten minä ainakin mielelläni luen miten Rein elämä on jatkunut.

Tässä osassa nauratti Rein asenne toisten odotuksiin. Reillä on vahva tahto ja se ei aina kulje sujuvasti perheen tahdon mukaisesti. Rein Japanin puoleiset sukulaiset kun ovat hyvin perinteikkäitä ja tiukkojakin. Hauskoja kohtia syntyykin kirjaan helposti kun Rei ei tee niin kuin perhe ajattelee. Ruoka unohtoo laittaa ja pitääpä naisen tehdä kiusllinen puhelu sukulaisellekin, siitä mihin hän on yöksi jäämässä. Luulisi Perheen tähän mennessä jo oppineen Rein tavat, mutta ei, kyllä he edelleen jaksavat pahastua. Välillä taas ärsyttää se kuinka Rein oma tahto hiukan unohtuu ja alkaa mielistely. Onneksi suurimmaksi osaksi hän pitää pintansa ja elää omaa elämäänsä.

Murha oli tälläkin kertaa pinessä osassa. Nyt se häiritsi enmmän kuin viimeksi, sillä murhattu tuli heti paljon lähemmäs, kuin esimerkiksi viimeksi lukemassani Rei Shimura Yakuzan jäljillä -kirjassa. Murhattu oli jotenkin niin viaton ja heiveröisen oloinen.

Täältä löydät muut Rei Shimura arvostelut.


Rei Shimura Havaijilla, (Shimura Trouble, 2008)
Gummerus
Suom. Paula Korhonen
Kannen suunnittelu: Sami Saramäki
s. 349

2 kommenttia:

  1. Minusta tämä olisi hyvin voinut päättää sarjan, sillä tästä se seuraava osa on hyvin toisenlainen ja mielestäni jopa hieman raskas lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla. :( Täytyy kuitenkin lukea tuo viimeinenkin, ettei jää harmittamaan. :)

      Poista