torstai 28. maaliskuuta 2019

Markku Ropponen: Kuhala ja musta juhannus


Yksityisetsivä Otto Kuhala asustelee väliaikaisesti toimistollaan, sillä vaimo on pistänyt hänet pihalle. Kuhala haaveilee lomamatkasta, mutta kuinka ollakaan, työtehtäviä alkaa tulla ovista ja ikkunoista ja lomaa on siirrettevä. Eräs pariskunta haluaa Oton etsivän kadonneen tyttären ja eräs eronnut nainen haluaa ex-mieheltään omat tavaransa pois. Molemmat tehtävät osottautuvat mutkikkaiksi, sillä kaikki tutkimukset tuntuvat johtavan murhien luo.

Kuhala ja musta juhannus on toinen osa Otto Kuhala -sarjasta.
Ensimmäisestä osasta tuttu vauhdikas meininki jatkui tässäkin osassa. Kuhala joutui jälleen moniin väkivaltaisiin tilanteisiin, jotka mies ohittaa muutamalla painajaisunella ja viskillä. Onneksi hän osaa ohittaa tilanteet sen suurempia vatvomatta, sillä Kuhala on mies, johon moni ärsyyntyy, ja haluaa ryhtyä kostotoimiin.

Rikoksia oli tällä kertaa aika paljon, murhia ja huumeita riitti. Syyllistäkin oli vaikeampi arvailla, kun mahdollisuuksia oli enemmän. Enkä sitten onneksi syyllistä oikein arvannutkaan. Jännitys pysyi näin loppuun saakka. Toki kirjassa kaikkien rikoksien ja ihmissuhteiden ohella muistettiin myös ihania gekkoja Inkeriä ja Hytöstä

Tästä kirjasta on turha etsiä kaunista juhannustunnelmaa upeissa maisemissa, vaikka juhannusjuhlat järjestetäänkin tansseineen ja kokkoineen. Ropposen kuvaileva teksti luo lukijan eteen ankean, juoppojen ja kylähullujen täyteisen Jyväskylän, johon tuhannet ihmiset kerran vuodessa kokoontuvat katselemaan ralliautoja. Luulen Jyväskylän olevan kuitenkin hieman valoisampi ja mukavampi paikka elellä, kuin Kuhala kirjat antaa ymmärtää. Pitää varmasti joskus tehdä tutustumisretki näihinkin maisemiin.

Lue myös: Kuhala ja puhelu kiusaajalta


Kuhala ja musta juhannus
Tammi, 2003
Päällys: Aki Suvanto
s.294

4 kommenttia:

 1. Hei, minäkin postasin juuri yhdestä Kuhala-kirjasta. :)
  Sinulla on ihan parhaat kuvat kirjoista, aina jokin hauska lisäelementti kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, näitä kuvia on aina kiva suunnitella! :)

   Poista
 2. Ihan uusi tuttavuus on minulle tuo Kuhala. Täytyypä katsastaa kirjaston hyllyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, näitä on muuten aika paljon jo julkaistu. Taitaa olla ainakin 16. :)

   Poista