perjantai 8. maaliskuuta 2019

Anni Blomqvist: Maija


Maija ja Janne saavat palata kotiin Myrskyluodolle pakomatkansa jälkeen. Koko perhe on onnellinen paluusta, ja elämä tuntuukin hetken todella mukavalta. Arjen kiireet ja hankaluudet vievät pariskunnan ajan kuitenkin nopeasti. Maija ja Janne saavat lisää lapsia, mutta Maija on huolissaan palautumisestaan. Lapsen syntymän jälkeen ei pääsekään enää ylös sängystä päivässä. Arjen keskelle saapuu myös paljon hankaluuksia. Maija ja Janne joutuvat kohtaamaan valtavasti vastoinkäymisiä, jotka murentavat heidän huolella rakentamaansa elämää. Yhdessä he kuitenkin selviävät vaikeistakin tilanteista.

Maija on Myrskyluoto -sarjan kolmas osa.
Maija on tähän asti sarjan selkeästi surullisin kirja, vaikka myös aiemmissa osissa on jouduttu kohtaamaan kamalia tilanteita, nyt Myrskyluodon asukkaista koetellaan ja ankarasti.

Aiemmista osista tuttuun tyyliin, tässäkin kirjassa edetään vauhdilla. Tällä kertaa Maija ehtii miettimään omaa asennettaan uskontoon ja omaan jaksamiseensa. Maija on henkisesti vahva nainen, mutta itse hän tuntee välillä itsensä laiskaksi ja saamattomaksi. Hän pohtii, kuinka haluaisi olla yhtä osaava ja luottavainen, kuin Janne, joka tuntuu selviävän kaikista tilanteista ja tietävän aina mitä pitää tehdä. Mutta minä ainakin saan Maijasta hyvin vahvan naisen vaikutelman.

Tässä kirjassa tuttuun arkeen tulee paljon muutoksia, vaikeiden tilanteiden ja tapahtumien takia. Mielenkiintoista olikin seurata perheen pärjäämistä ja kekseliäisyyttä tilanteessa, jossa paljon ei ole tehtävissä. Siinä mielessä Maija eroaakin valtavasti kahdesta aiemmasta osasta, kun vuodesta toiseen kulkeva työrytmi särkyy täysin.

Maijan elämään on on ollut jo nyt mahtava tutustua. Karu arki saaristossa ja vauhdikas juoni toimivat minun kohdallani loistavasti. Onneksi vielä on vähän Myrskyluoto -sarjaa jäljellä.


Lue myös: Tie Myrskyluodolle ja Luoto meressä.


Maija, (Maja, 1970)
Gummerus, 1975
Suom. Liisa Ryömä
Kansi: Osmo Omenamäki
s. 157

2 kommenttia:

  1. Ihana, kun luet Myrskyluoto-sarjaa. Olen katsonut tv-sarjan ja haluaisin jossakin vaiheessa lukea sarjan kirjoja. Äitini luki niitä ja kertoi värikkäästi niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lukemaan, ovat nopeita, kauniita, mutta surullisia. :)

      Poista