torstai 31. toukokuuta 2018

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja korjaa potin


Becky Brandon lähtee pitkälle matkailuauto matkalle mukanaan sekalainen joukko hänelle tärkeitä ihmisiä ja yksi vihamies. Porukalla on yhteinen päämäärä. Heidän on löydettävä Beckyn kadonnut isä ja Beckyn parhaan ystävän Suzen aviomies Tarkie, jotka ovat kadonneet yhdessä epäilyttävän Brycen kanssa.
Matkasta tulee pitkä ja monipuolinen reissu Amerikassa, jossa olisi paljon nähtävää ja toki ostettavaa. Beckyn mieliala ei ole kaikista upeuksista huolimatta korkealla, eikä edes shoppailu huvita, mikä on hyvin epäilyttävää, kun on kyse Beckystä.

Himoshoppaaja korjaa potin on himoshoppaaja -sarjan kahdeksas osa.
Himoshoppaaja -sarja sen kuin paranee, mitä pidemmälle päästään. Tämä alkaa olemaan aika tuttu lause jo monen aikaisemman osan kohdalla, mutta se on totta. Sarja ei näytä hiipumisen merkkejä, vaan päinvastoin paranee ja kehittyy kaikenaikaa.
Beckyn lämmin ja välittävä luonne näkyy selvemmin, eikä hän ole enää se ärsyttävä kaikesta valehteleva keskenkasvuinen nainen, kuin sarjan alussa.

Himoshoppaaja korjaa potin jatkaa tarinaa siitä, mihin se edellisessä osassa jäi. Kirja on viihdyttävä ja seikkailujen täyteinen. Amerikkaa ja sen nähtävyyksiä katsellaan, vaikkakin todella vauhdikkaasti, sillä tässä kirjassa ei pitkiksi ajoiksi pysähdytä. Juoni etenee vauhdilla ja silti kaikki tutut hahmot pysyvät sen kyydissä loistavasti ja pääsevät kukin vuorollaan esille. Kinsella olikin saanut taidokkaasti näin suuren joukon hahmoja kirjaan, ilman, että kukaan jäi ulkopuoliseksi.

Kinsella on keksinyt tähän kirjaan paljon hauskoja kohtauksia ja tämä toimiikin hyvänmielen kirjana, sillä paha mieli tätä lukiessa ei voi tulla. Beckyllä on toki ongelmia ja huono mieli, mutta koko suuren poppoon toilailuja seuratessa ei voi kauheasti synkistyä.


Himoshoppaaja korjaa potin, (Shopaholic to the Rescue, 2015)
WSOY, 2016
Suom. Kaisa Kattelus
Kansi: Lucy Truman
s. 337

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti