maanantai 14. toukokuuta 2018

J.K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari


Harry Potterin kesäloma loppuu huispauksen maailmanmestaruuskisojen loppuotteluun, jonka iloinen tunnelma lopahtaa yllättävien tapahtumien seurauksena. Kisoihin ilmestyy uhkaavasti käyttäytyviä kuolonsyöjiä ja taivaalle taiotaan pimeänpiirto. Kisojen tapahtumat tuntuvat olevan vasta alkua, sillä kouluun päästyään Harry saa osakseen ikävää huomiota ja riitautuu tämän seurauksena parhaan ystävänsä Ronin kanssa. Hänet valitaan Tylypahkassa järjestettäviin kolmivelhoturnajaisiin yhdeksi kisailijaksi täysin yllättäen ja vastoin kaikkia odotuksia. Mutta kenellä voisi olla niin pahat aikomukset Potteria kohtaan?

Harry Potter ja liekehtivä pikari on neljäs osa Harry Potter -sarjasta.
Minun Harry Potter innostus kasvaa jokaisen kirjan myötä suuremmaksi. Liekehtivä pikari on mielestäni tähän mennessä surullisin ja raain Harry Potter -kirja. Surulliset muistot, epäreiluus ja muutamat kauheat tapahtumat tekivät kirjasta aika synkän. Vastapainoksi oli toki hauskojakin kohtauksia, joten ei tämä pelkkää synkistelyä ollut.

Kirjassa kerrottiin valtavan paljon uutta taikamaailmasta. Velhoja ja Tylypahkaa ympäröivästä taikamaailmasta kiinnostuneille tämä kirja on siis loistava. Muut velhokoulut nostettiin yhtenä uutena taikamaailman asiana esiin ja niiden myötä kirjaan astui myös täysin uusia mielenkiintoisia hahmoja. Luin innolla kaikesta uudesta ja sain edelleen hämmästellä kuinka mielikuvituksellinen ja kekseliäs sarja tämä onkaan.

Harry Potterin tarina jäi nyt niin jännittävään kohtaan, että vähän harmittaa ettei hyllyssäni vielä odota seuraava osa. Tätä sarjaa on ilo lukea ja uskon innostuksen kestävän sarjan loppuun saakka.

Lue myös: Harry Potter ja viisasten kiviHarry Potter ja salaisuuksien kammio ja Harry Potter ja Azkabanin vanki.


Harry Potter ja liekehtivä pikari, (Harry Potter and the Goblet of Fire, 2000)
Tammi, 2001
Suom. Jaana Kapari
s. 768
Kannen suunnittelu: William Webb

4 kommenttia:

 1. Kannattaa lukea sarja loppuun, itse luen sitä nyt kolmatta kertaa, ja olen jo päättöosassa. Kahdella ensimmäisellä kerralla en pitänyt vitososasta, mutta nyt pidin, siinä tulee paljon uutta. Kutososa on minusta myös erityisen hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin koko sarjan jo omaan hyllyyn, että eiköhän ne luettua tule, kun vaan raaskisi aloittaa. :)

   Poista
 2. Tämä sarja on loistava. Itse aloitin lukemaan nyt uudestaan varmaan kuudetta kertaa sarjaa, mutta Liekehtivä pikari on suosikkini heti Azkabanin vangin jälkeen. Myös kaksi viimeistä osaa ovat todella hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpas lukenut moneen kertaan! :) Hyvältä tämä tosiaan vaikuttaa.

   Poista