lauantai 26. toukokuuta 2018

Cecelia Ahern: Kuinka rakastutaan


Christine Rose etsii kysymyksiinsä vastauksia elämäntaito-oppaista. Aivan kaikkeen ei kuitenkaan tunnu saavan järkevää apua hänen kirjakokoelmastaan. Christine saa houkuteltua ventovieraan miehen, Adamin alas sillalta, juuri ennen kuin tämä ehtii päättää elämänsä. Siinä samassa Christine tuli kuitenkin luvanneeksi miehelle, että hän auttaa tätä pääsemään jaloilleen ja nauttimaan elämästään. Christinellä on kaksi viikkoa aikaa saada Adamin elämä järjestykseen, tai tämä tappaa itsensä. Christinen oma elämä on keskellä suuria muutoksia, eikä hän kaikenaikaa osaa itsekään elämästään nauttia, joten Adamin auttaminen ei käy leikiten.

Ahern kirjoittaa kauniita, haikeita, jopa surullisia tarinoita, joita minä en laske hömppäkirjallisuudeksi. Kuinka rakastutaan on juurikin tälläinen kaunis kirja, joka saa kyyneleet silmiin useammin kuin kerran. Loppu on tässä kirjassa ennalta-arvattavissa, mutta se ei häiritse, sillä itse tarina on täynnä mielenkiintoisia käänteitä.

Olen useasti hehkuttanut, kuinka monipuolinen kirjailija Ahern on ja olen edelleen samaa mieltä. Ahern osaa kauniisti kirjoittamisen taidon. Tässäkin kirjassa aihe on rankka, sillä itsemurha on suuressa roolissa, mutta Ahern luo näinkin surulliselle aiheelle tarinan, josta jokainen voi nauttia. Kirjan aihe on itselleni läheinen ja arvostan suuresti Ahernin tapaa tuoda se esiin tässä kirjassa. Kirja ei kulje pelkkiä surullisia polkuja, vaan se on yhdistelmälmä hauskuutta ja haikeutta. Kirjan loppukin on yhdistelmä surullista ja onnellista. Kuinka rakastutaan on kaikenkaikkiaan sopivan siirappinen ja aito. Rakkaustarina on hyvinkin ennalta-arvattava, mutta kaikki juonen pienet yksityiskohdat tekevät siitä helmen.


Kuinka rakastutaan, (How To Fall In Love, 2013)
Gummerus, 2015
Suom. Terhi Leskinen
Kannen suunnittelu: Sanna-Reeta Meilahti
s. 424

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti