sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Ros Asquith: Skitsot veke Letty Chubb on todella huolestunut 15-vuotias tyttö. Häntä huolestuttaa kaikki horoskoopeista ydinaseisiin. Skitsot veke kirjassa Letty on kerännyt kaikki häntä huolestuttavat asiat aakkosjärjestykseen ja kertoo vinkkejä miten asiasta murehtimisen voisi saada loppumaan tai miksi hän itse asiaa murehtii.

 Skitsot veke on tarkoitettu nuoremmille lukijoille, mutta koska sain tämän pikkuveljeltäni lahjaksi niin täytyihän se lukea. :D 
Kirjassa on nuorien huolia todellakin laidasta laitaan hyvin monipuolisesti. Kirja on kuvitettu viihdyttävillä kuvilla, joten varsinainen tekstiosuus jää vielä lyhyemmäksi. Teksti on kirjoitettu vapaamuotoisesti ja varmasti nuorille hauskalta kuulostavalla tavalla. Kirja on vuodelta -92, joten sieltä löytyy sanoja joita nuoret eivät nykyään välttämättä enää kaikkia käytä.
Aakkosellisen murheiden selityksen lisäksi kirjassa on lyhyitä lukuja Lettyn elämästä, vaikka hän kertookin itsestään koko ajan myös selityksien lomassa. Kaikki aiheet eivät ehkä nuorimpia kiinnosta, esimerkiksi kehitysmaiden velkataakka jää helposti kutkuttavampien ja arkisempien aiheiden varjoon.


Skitsot veke (I Was a Teenage Worrier, 1992)
WSOY, 1994
suom. Pirkko Biström
s.247
Kuvittanut: Ros Asquith

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti