tiistai 19. maaliskuuta 2013

Suzanne Collins: Nälkäpeli -Matkijanärhi


 Katniss Everdeenin kotivyöhyke 12 on poltettu maantasalle ja suurin osa asukkaista sen mukana. Vain muutama onnekas ehti pelastautua ja päästä vyöhykkeelle 13 turvaan. Vyöhyke 13 johtaa vastarinta liikettä ja yrittää saada Katnissia sen keulakuvaksi: matkijanärheksi. Katnissin on päätettävä rohkaiseeko hän kaikkia vyöhykkeitä kapinaan Capitolia vastaan. Tuleva sota voisi kuitenkin tuhota kaiken Katnissille vähänkään tärkeän joten päätös on vaikea. Toisaaltaan Peeta on kadoksissa ja odottaa pelastusta, jonka Katniss voisi tarjota.

Luin viimeinkin Nälkäpeli trilogian viimeisen osan, Matkijänärhen. Tätä kirjaa olen odottanut pitkään, sillä ensimmäiset osat olivat mielestäni loistavia. Odotukseni palkittiin, sillä tämäkin oli todella hyvä kirja. Jännitys todellakin tiivistyy tässä viimeisessä kirjassa, eikä lukemista malttaisi millään lopettaa. Juoni etenee vauhdikkaasti, joten ratkaisuja ei tarvitse kauaa odottaa. Juoni on täynnä ihmisten raakuutta ja verisiä taistelu kohtauksia kiehtovasti kirjoitettuna. Kirjan sankarit joutuvat kokemaan vielä kamalampia asioita, kuin aikaisemmissa kirjoissa. Kirjassa onkin muutama todella surullinen kohtaus, joita en olisi osannut odottaa.
Tätä kirjaa lukiessa ainakin oma mielikuvitukseni lähtee lentoon ja päähän syntyy helposti kuvia Capitolista ja vyöhykkeistä.
Jos kirjasta jotain miinusta pitää etsiä, on se varmaan muutamat kirjoitusvirheet, joita tästä painoksesta ainakin löytyi, mutta sehän ei häiritse lukemistani millään tavalla, eikä huononna kirjaa.
Suosittelen koko Nälkäpeli sarjaa kaikille joita aihe edes hieman kiinnostaa.

Aikaisemmin ilmestyneet osat Nälkäpeli ja Vihan liekit.


Nälkäpeli, Matkijänärhi (Mockingjay, 2010)
WSOY, 2010
suom. Helene Butzow
s.362

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti