lauantai 30. maaliskuuta 2013

E. L. James: Fifty shades -sidottu


Kokematon opiskelijatyttö Anastasia päätyy haastattelemaan tunnettua miljonääriä Grey Enterprises Holdings Inc. -yhtiön toimitusjohtajaa herra Greytä. Myöhemmin he tapaavat uudestaan ja heidän välilleen syttyy kiihko. Asia on kuitenkin monimutkainen. Herra Grey on salaperäinen ja vaitonainen asioistaan, kun Anastasia taas vaatii kuulla kaiken Greyn taustoista. Greyllä on myös erityiset mieltymykset seksiin, eikä hän halua seurustella. Anastasia haluaa kuitenkin kokeilla peloistaan huolimatta Greyn ehdotuksia.

 noniin tässä tälläinen kohuttu kirja (minulta kyllä jääneet melkeen huomaamatta) :D Kuulin tästä kirjasta yhdeltä kaveriltani, joka halusi tämän lukea. Kuulosti senverran mielenkiintoiselta, että piti minunkin heti lukea.
Aloitan nyt sitten seksikohtauksia ympäröivästä juonesta ja tekstistä. Minusta se oli aika yksitoikkoista, samat asiat ja tuntemukset pyörivät edestakaisin läpi koko kirjan. Poikkeus on toki tässäkin asiassa. Nimittäin Anastasian ja Greyn väliset sähköpostiviestit poikkesivat hauskasti muusta tekstistä ja tekivät juonesta mielenkiintoisen ja hauskan. Yksitoikkoisuudestaan huolimatta kirja koukutti, eikä tuottanut ongelmia lukea loppuun asti. 
Itse seksikohtaukset jotka kirjassa olivat hyvin tärkeässä roolissa, olivat hyvin kirjoitettuja, mutta melko epätodellisia. Epätodellisia ne mielestäni olivat liiallisen täydellisyyden takia. Tätä osasin kyllä odottaakkin, sillä eihän täysin todenmukainen seksi olisi niin houkuttavaa. Kohtaukset olivat siis hyvin samantapaisia, kuin mikä tahansa elokuvan seksikohtaus. 
Hahmoja kirjassa ei ollut mitenkään mieletöntä määrää, eikä kaikkiin kiinnitetty erityisin paljon huomiota. Lempi hahmoni oli Anastasia, joka oli hyvin oman päänsä mukaan kulkeva ja vahva nainen, joka mietti asioita ennen niihin ryntäämistä.
Kirjan loppu yllätti minut täysin ja nyt vaan odottelen, että myöhemmin pääsen lukemaan muutkin sarjan osat. Todellakin menee nekin luettavaksi, sen verran koukuttavaa luettavaa oli tämäkin kirja. Odotan innolla millaisiin käänteisiin seuraavassa osassa päästään. Suosittelen aikuisille lukijoille, joita pieni yksitoikkoisuus ei haittaa, sillä on kuitenkin mielenkiintoinen kirja. :)


Fifty shades -sidottu (Fifty Shades of Grey, 2011)
Otava, 2012
suom. Riie Heikkilä
s.584

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti