torstai 22. marraskuuta 2012

Timo Sandberg: Pahan morsianPahan morsian on toinen osa Timo Sandbergin rikosromaani sarjassa.
Järvenpään poliisi on suurissa ongelmissa, kun Tuusulanjärvestä löydetyn vainajan henkilöllisyys ei selviä, nuori nainen on kadoksissa, asunnoissa hiippailee luvattomasti huoltomies, paikakunnalla pyörii saatananpalvojayhteisö ja nuoria naisia houkutellaan eroottisiin kuvauksiin. Pikkuhiljaa Järvenpään rikollisuuskuviot alkavat selvitä. Komisario Heittola tuskailee rikosten selvittelyn lisäksi ihastumisensa kanssa.

Täytyi lukea heti tämä kakkos osakin, kun en malttanut siirtää myöhemmäksi.
Pahan morsian oli aivan loistava, niinkun Kihokkikin oli. Tässä kirjassa päästin paljon enemmän pureutumaan Komisario Heittolan elämään, mikä Kihokissa jäi aika vähäiselle, vaikka Heittola on kirjan päähenkilö. Kirjassa oli paljon muitakin Kihokista tuttuja henkilöitä.
Kirja käsittelee raskaita, hieman ahdistavia asioita, mutta on helppolukuinen, ja pitää otteessaan.
Aiheina pyörivät vahvasti huumeet, hyväksikäyttö, ja seksi, niinkuin Kihokissakin. Erilaisiin aiheisiin pureudutaan kunnolla, ja pienet kotoisat tavalliset asiat, kuten mehiläisten hoito tekee kirjasta aidon, ja keventää mukavasti muuten niin vakava-aiheista kirjaa.
Loistava sekoitus monenlaista asiaa, ei tylsistytä missään vaiheessa. Ehdottomasti luen lisää, ja suosittelen muillekkin. :)
Aikaisemmin sarjassa ilmestynyt Kihokki.

Pahan morsian
Karisto, 2006
s.348

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti