torstai 1. marraskuuta 2012

Donna Leon: Ystävä sä lapsienLastenlääkäri joutuu yöllä hyökkäyksen kohteeksi, kun kolme miestä tunkeutuu lääkärin kotiin, mukiloi hänet ja vie hänen puolitoistavuotiaan poikansa. Komisario Brunetti kutsutaan tapaamaan häntä. Brunetti alkaa tutkimaan juttua, vaikkei se poliiseille kuulukkaan. Pikkuhiljaa Brunetille alkaa paljastumaan maailma, jossa rahanhimoiset vanhemmat myyvät lapsiaan lapsettomuudesta kärsiville pareille.

Ystävä sä lapsien kuuluu komisario Guido Brunettin tutkimuksia sarjaan, josta tämä oli ihan ensimmäinen jonka olen lukenut.
Kirja eteni rauhallisesti, eikä rikoksen ratkaisemisella tuntunut olevan kiire, vaan aina oli hyvää aikaa mennä kahville tai syömään. Ei tästä mitään lempikirjaa tullut, mutta ihan luettava tämä kuitenkin oli. Brunettin luonteenseen pääse tutustumaan ainakin jotenkin, ilmeisesti ihan tarpeeksi, kun ei jäänyt häiritsemään. Jos kirjalta haluaa paljon vauhtia, niin tässä sitä ei ollut, ja jännittäviä tilanteitakin mieleen jäi vain yksi. Loppuun olin aika pettynyt, kun odotin hieman selkeämpää päätöstä. Jollakin tavalla aiheeseen olisi pitänyt mielestäni päästä syvemmälle, tämä jäi jotenkin vaiheeseen, mutta oli kuitenkin rentouttavaa luettavaa. Täytyy lukea joskus joku toinen Donna Leonin kirja, niin saa vertailukohteen.


Ystävä sä lapsien (Suffer the Little Children, 2007)
Otava, 2009
suom. Kristiina Rikman
s.280

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti