sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Timo Sandberg: Kihokki


Kihokki on ensimmäinen osa Timo Sandbergin rikosromaanisarjassa.
 Naisystävysten Anitan ja Orvokin Ruotsin-risteily päätty ikävästi, kun toisen ystävyksistä epäillään pudonneen mereen. Poliisit epäilevät itsemurhaa, mutta Anita on asiasta eri mieltä. Anita haluaa selvyyden ystävänsä kohtalolle, vaikka hänellä itselläänkin on ongelmia teini-ikäisen tyttären, ja uuden miesystävänsä kanssa. Kun tutkimukset eivät tunnu etenevän, Anita päättää pyytää apua vanhalta tuttavaltaan komisario Erkki Heittolalta, vaikka paikallinen poliisi onkin kiireinen kaupungin huumeongelmia setviessään.

Miksi ihmeessä en ole ennen lukenut Timo Sandbergia? :D Menee ehdottomasti parhaitten lukemieni dekkarikirjailijoiden joukkoon, ja sarjan muut osat lukulistalle. Pitää vaan toivoa, että ne muut osat ovat yhtä hyviä.
Kirja eteni hyvin, ja piti otteessaan alusta loppuun asti. Seksiäkin kirjassa oli aika paljon. Hahmot olivat hyvin kuvailtuja, ja mielenkiintoisia. Mukaan mahtui monenmoista porukaa kuten oikutteleva teinityttö, kompleksinen runoilija miesystävä, podattu entinen miesystävä, ja monia muita mielenkiintoisia persoonia. Lempihahmoa en osaa valita.
Kihokki on aika lyhyt kirja, joten juoni etenee vauhdilla, mukana pysyy silti loistavasti.
Suosittelen lukemaan, jos haluaa loistavaa kotimaista jännitystä. Tähän kun tosiaan löytyy jatkoakin, niin ei tarvitse vain yhteen tyytyä. :)


Kihokki
Karisto, 2002
s.260

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti