tiistai 13. marraskuuta 2012

Ally O'Brien: Agentti


Tess Drake on 36-vuotias kirjallisuusagentti, jonka tavoitteena on  perustaa oma yritys. Kun kyse on miehistä ajattelee Tess lähinnä alapäällään, jonka ansiosta hän onkin onnistunut töppäämään niin ystävä- kuin työsuhteissakin. Tessin pomon kuoltua epämääräisissä olosuhteissa, ja uuden pomon astuessa johtoon, tuntuu oman yrityksen perustaminen entistä paremmalta. Kaikki ei kuitenkaan suju mutkitta. Tessiä epäillään pomonsa murhasta, ja tulevan yrityksen asiakkaat kääntävät hänelle selkänsä.

Näin agentin kirja-arvostelun vanhassa lehdessä, ja se vaikutti niin hyvältä, että piti se itsellekkin etsiä luettavaksi. Oli taas todella onnistunut kirja valinta. Agentissa selvitellään murhaa, joka tuo juoneen trillerimäisyyttä, mikä mielestäni erottaa tämän muista hömppä kirjoista. Tess on hyvin erilainen päähenkilö, kuin muissa lukemissani chick lit kirjoissa, hän on rääväsuinen, äijämäinen, eikä juurikaan jää vatvomaan tekemiään töppäyksiä. Hänellä on paljon vihamiehiä, mutta myös muutama todella hyvä ystävä. Yhtenä loistavana hahmona pidän Tessin asiakasta Oliver Howardia, josta kirjassa oltaisiin voitu kertoa enemmänkin.
Agentti oli leppoisaa luottavaa, jonka huumori minua ainakin nauratti. Vaikka kirjassa pyöriskellään vaikeiden asioiden parissa, ei se mielestäni ole yhtään ankea, vaan hyvin leppoisa. Myöskään romantiikkaa kirjasta ei hirveämmin löydy. Kirjan loppu oli melko ennalta arvattava, mutta todella vauhdikas, ja jopa superkova Tesskin murtuu.

P.S. Ally O'Brienin takaa paljastuu kaksi kirjailijaa, Brien Freeman ja Ali Gunn.


Agentti (The Agency, 2008)
Otava, 2010
Suom. Lotta Toivanen
s.383

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti