perjantai 24. kesäkuuta 2022

Veera Vaahtera: Rakkautta, vahingossa

 

Pihla ilmoittaa miehelleen olevansa raskaana. Otto ei ota uutista kovin tyynesti, vaan karkaa Intiaan meditoimaan. Pihla on järkyttynyt, hän kuvitteli Oton olevan luotetettava mies. Hän lähtee selvittämään ajatuksiaan pohjoiseen, jossa hänellä on perintömökki. Kevättalvi pohjoisessa, kauan asumattomana olleessa mökissä ei kuitenkaan aivan vastaa kaupunkilaisnaisen odotuksia. Hankaluuksia on siis edessä, mutta onneksi hän on sinnikäs nainen, ja paikalle avuksi eksyy myös useampikin miespuolinen henkilö. 
"Sain kutsuja juhannuksenviettoon masentuneilta äideiltä, Leeviltä ja Arvolta, mutta olin pihauurastuksta ja muusta tapahtuneesta niin väsynyt, että peitin makuuhuoneen ikkunat mummin paksuimmilla vilteillä ja lepäsin huoneen hämärässä keskikesän juhlan yli."s.148
Rakkautta, vahingossa ei kantensa kanssa houkuttele tarttumaan itseensä, mutta kun olen nähnyt kirjailijan kirjoja kehuttavan siellä sun täällä, tarttui tämä kirpparilta matkaan hiukan tylsästä kannesta huolimatta, ja olen hyvin iloinen, että tarttui.

Kirja on juuri minulle sopivaa viihdettä. Maaseutua, hyväntuulista kohellusta, hauskoja tilanteita, itsenäistymistä ja tietysti rakkautta. Juoni etenee kevyen vauhdikkaasti, ja Pihlan elämää on hauska seurata. Vaikka Pihlalla onkin monenlaista vaikeutta edessään, on kirjan tarina alusta loppuun hyväntuulista ja elämäniloa täynnä. Kirjan kieli kulkee kevyesti ja kiinnostavasti eteenpäin. Pihlan tarinaan on helppo uppoutua, eikä sitä halua jättää hetkeksikään.

Niin kuin tällaisissa viihdekirjoissa yleensäkin, on tässäkin ne suurimmat salaisuudet aika helppo arvata ennalta, jos hiukankin miettii, mutta tärkeintähän on matka siihen loppuratkaisuun, ja tällä matkalla riitti mukavan yllättäviä juonenkäänteitä ja ihanan  hymyilyttäviä kohtauksia. 


Rakkautta vahingossa
Tammi, 2013
s.239

1 kommentti:

  1. Kannen nainen näyttää vähän uhkaavasti Laura Huhtasaarelta :D Tämmöistä on kyllä kiva lukea kesällä.

    VastaaPoista