sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Outi Pakkanen: Naistenkutsut

 

Julkkis influensseri, tunnettu naistenmies Max Luotola on haastateltavana perjantai-illan keskusteluohjelmassa, jota juontaa Manna Mela. 
Omissa kodeissaan ohjelmaa katselee hyvin erilainen joukko naisia; Jutta, Lotta, Netta ja Ditte, kukin tahollaan. Naiset ovat ehkä keskenään erilaisia, mutta heitä kaikkia yhdistää se, että he tuntevat Maxin. Ja jos oikein kaivellaan, heillä kaikilla saattaa olla muutamakin hyvä syy päästää mies päiviltä.
"Hetken kuluttua hän avasi kännykän ja tuijotti tuttua nimeä. Pelkästään sen katsominen toi miehen jotenkin lähemmäksi. Hän ei poistaisi Max Luotolan puhelinnumeroa ikinä."s,59
Naistenkutsut tarjoaa jälleen henkilöhahmopainotteista tarinankerrontaa Pakkasen tuotannolle uskolliseen tyyliin, unohtamatta tietenkään loistavaa miljöökuvausta. Ja jälleen se koukutti minut alusta loppuun. Näihin hahmoihin tutustuu aina niin mieluusti, olivat he sitten mukavia tai eivät, samaistuttavia, tai täysin erilaisia kuin lukija itse. 

Kirjassa alkaa hyvin verkkaiseen tahtiin tapahtumaan yhtikäs mitään mullistavaa, mutta silti tuntuu siltä kuin lukisi hyvinkin jännittävää ja toiminnallista kirjaa. Niin hyvin kirjassa solahdetaan päähenkilöiden arkeen ja ajatuksiin. Kirjan dekkarimainen ja jännittävä tunnelma syntyy pikku hiljaa, kun hahmojen elämästä alkaa paljastua niitä hiukan syvemmälle haudattuja salaisuuksia. 

Naistenkutsut on toimiva kokonaisuus, jonka lukeminen oli hyvin mukavaa. Murha jäi jälleen pienen pieneen rooliin, ja tila annettiin eläville hahmoille. Enemmän pidänkin näitä Pakkasen uusimpia sellaisina tarkkoina, sujuvina ja hyvin kirjoitettuina ihmissuhdekirjoina kuin dekkareina, mutta minulle se sopii vallan mainiosti, sillä näiden tyyli puree minuun, oli näiden kirjojen genre sitten mikä hyvänsä.


Naistenkutsut
Otava, 2020
s.319

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti