perjantai 8. huhtikuuta 2022

Zoe Sugg ja Amy McCulloch: Siivenisku

 

Uudet ystävykset Audrey ja Ivey jatkavat salaista selvitystyötään. Onko mystinen harakkaseura oikeasti olemassa? Mihin Lolan murhaa selvittänyt Clover on kadonnut? Uusia kysymyksiä herää koko ajan, kun taas mikään ei tunnu selviävän. Tytöt eivät luota poliisin apuun, joten he päätyvät syvälle pelottavien ja jopa vaarallisten asioiden tutkimiseen. Eikä aikaa ole hukattavaksi, sillä koko Illumen Hallin tulevaisuus on uhattuna. 
"Sänky näyttää todella houkuttelevalta. Tuntuu kuin olisin jäänyt rekan alle. Voisin ryömiä peiton alle ja nukkua tuntikausia. Minun on kuitenkin pakko löytää Audrey ja varmistaa, että kuulen mitä poliiseilla on sanottavaa."s.23
Siivenisku on toinen osa kaksiosaisesta The Magpie Society -sarjasta.
Illumen Hallin sisäoppilaitokseen sijoittuvan sarjan ensimmäinen osa ei aivan vakuuttanut minua, vaikka se olikin mukavan letkeää ja helppoa luettavaa. Hahmot jäivät silloin pinnallisiksi ja hiukan tylsiksi, mutta tämä toinen osa olikin sitten jo enemmän minun mieleeni. Hahmoihin olisin tosin edelleen kaivannut enemmän syvyyttä.

Siivenisku on nopeasti etenevää, salaisuuksien täyteistä toimintaa, joka onnistuu esittelemään Illumen Hallin huomattavasti mystisempänä paikkana, kuin miltä se ensimmäisessä osassa tuntui. Juonittelua mahtuu juoneen runsaasti, eikä kirjan edetessä tiedä kehen vois luottaa. Moni vaikuttaa epäilyttävältä, tai sitten niin herttaiselta, että sekin epäilyttää. Omat epäilykseni lopun ratkaisusta menivät kuitenkin päin mäntyä, ja loppu oli onnistuneen yllätyksellinen. 

Siivenisku yhdistää mukavasti perinteisen salaperäisen mysteerin nykyaikasiin menetelmiin. Sisäoppilaitos, hylätyt rakennukset, pölyiset käytävät, salahuoneet ja vanhat lahot puut tuovat kirjaan kivan synkän tunnelman, mutta sitä tasopainottaa nykyaikaiset kännyköiden jäljitysohjelmat, valvontakamerat ja kulkukortit. 

Kirja kulkee taas vuorotellen Iveyn ja Audreyn näkökulmilla. Mutta niin kuin sanoin, minusta kirjat hahmot kaipaisivat hiukan lisää syvyyttä. Kyllä heidän ajatuksiinsa ehkä hiukan enemmän päästiin kuin ensimmäisessä osassa, mutta ehkä heistä jäi vähän liian stereotyyppinen kuva. Toinen kun on rikas diiva, joka oppii lempeyttä muita kohtaan, ja toinen köyhempi super ahkera opiskelija. Eihän tuo asetelma haittaa minua muuten, mutta minusta hahmoista pitäisi löytyä jotain muutakin, jotain joka rikkoisi tuon niin arvattavan kaavan.


Siivenisku, (The Magpie Society: Two Is for Joy, 2021)
WSOY, 2021
Suom. Inka Parpola
s.345

1 kommentti:

  1. Olen joskus katsellut tätä kirjastossa, ei ole tullut lainattua. Saattaisin kyllä viihtyä kirjan äärellä. :)

    VastaaPoista