maanantai 18. huhtikuuta 2022

Elizabeth Warren: Tytöt pystyvät mihin vain!

 

Peppi on kyllästynyt kuulemaan mitä hän voi tai ei voi tehdä. Miksi hän ei voisi tehdä putkitöitä tai olla vaikka isona presidentti? Ihmiset tuntuvat kuitenkin sanelevan tytölle, mitä hänen kuuluu tehdä ja mitkä asiat sopivat vain pojille. Onneksi Pepin äiti päättää viedä Pepin katsomaan suurta vaalitilaisuutta, jossa presidentiksi pyrkivä Elisabeth esiintyy. Peppi saa tapaamisesta runsaasti rohkeutta. Hän päättää, että voi tehdä aivan mitä haluaa, vaikka muut sanoisivat mitä.

Tytöt pystyvät mihin vain! on nimensä mukaisesti kirja siitä, ettei ole väliä onko tyttö vai poika tehdäkseen itselleen mieluisia asioita. 

Kirja sopii perheen pienimmille. Tekstiä on jokaisella sivulla vain muutamia lauseita. Kuvat ovat suuria ja värikkäitä, niin kuin Pepin tarinakin. Peppi on iloinen ja rohkea tyttö, jonka innokkuudesta uusia asioita kohtaan on mukava lukea. Tämän kirjan avulla voi jo pienillekin lapsille kertoa siitä, että omia unelmia kannattaa seurata, vaikka välillä saattaa kuulla kommentteja siitä, miten omat unelmat eivät muka sopisi juuri hänelle. Kirja kannustaa tasa-arvoon, ja on siksi tärkeä. Päällimäisenä minulle jäi kuitenkin kirjasta mieleen Pepin rohkeus ja ystävällisyys. Omat unelmat voi saavuttaa myös hyväntahtoisesti, toisia kunnioittaen. Hyvä Peppi!


Tytöt pystyvät mihin vain! (Pinkie Promises, 2021)
KVALITI, 2022
Suom. Marvi Jalo
Kuvittanut: Charlene Chua
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti