maanantai 15. marraskuuta 2021

Katherine Pancol: Mimmit 2

 

Jälleen on aika matkata Ranskaan, New Yorkiin ja Englantiin, kuulemaan kuinka aiemmista kirjoista tutuilla, sekä uusilla hahmoilla menee. 
Hortense, Gary, Joséphine, Zoé, Calypso, Shirley ja monet muut kiinnostavat hahmot elävät mitä kiinnostavampia hetkiä. Hortense luo uraansa muotisuunnittelijana, Gary harjoittelee konserttia varten, Zoé on huolissaan sekä äidistään, että poikaystävästään, Joséphine luennoi ja tuskailee monen asian parissa, ja Shirley, sekä Calypso kokevat kovin toivottomia rakkauden tunteita. 
"Onnen perässä ei kannata juosta, se on parasta luoda itse. Siinä onnen salaisuus."s.295
Mimmit 2 on nimensä mukaisesti Mimmit -trilogian toinen osa.
Mimmit 2 on ihanaa ja ajatuksia herättävää viihdettä. Monenlaista elämää ja erilaisia ajatuksia on tarjolla, sillä hahmoja on jälleen monia ja kaikilla on omat salaisuudet, vaikeudet, ilot ja surut.
Kirja on täynnä inspiroivia ihmisiä ja ajatuksia, omien polkujen kulkemista, kutkuttavia paljastuksia ja hiukan selkäpiitä karmivia epäilyksiä. 

Tempauduin heti kirjan ensimmäisiltä sivuilta mukaan tähän tarinaan, sillä kirja alkoi lempihahmoni Hortensen kuulumisilla. Pidän Hortensen hahmosta valtavasti ja voisin lukea koko kirjan hyvillä mielin pelkästään hänestä. En haluaisin tutustua häneen varmastikaan oikeassa elämässä, sen verran kovakuorisesta naisesta on kyse, mutta kirjan hahmona hän on mitä kiinnostavin. Kirjan edetessä sain huomata, että Hortensen osuus olikin yllättävän suuri. Siksi tämä kirja oli mielestäni ehkä parempi kuin Mimmit 1, jossa hänen osuus oli paljon pienempi.

Yllätyin suuresti kun kirja lähestyi loppuaan, eikä ensimmäisessä osassa esitellystä Stellasta oltu kuultu vielä mitään. Hänen tarinansa kun jäi aika lailla kesken. Tämänkin osan tarina jäi todella kiinnostavaan kohtaan, mutta Stellasta ei tosiaan mainittu sanallakaan koko kirjassa. No kolmannella Mimmit kirjalla onkin sitten aika paljon selitettävää, sillä toivon, ettei Stellankaan tarinaa jätetä ihan näin arvailujen varaan. 


Mimmit 2, (Muchachas 2, 2014)
Bazar, 2015
Suom. Marja Luoma
s.361

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti