tiistai 2. marraskuuta 2021

Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras

 

Kadulla asuva, ja elääkseen varasteleva Mina kohtaa talvella Tomin, Nuoren keksijän ja taikurin. Tom tarjoaa Minalle töitä ja epäilyistään huolimatta Mina suostuu. Minan elämässä alkaa täysin uudenlainen vaihe. Työt upeassa talossa ovat vaikeita, mutta silti vaikeammaksi osottautuu elämä hirveiden muistojen kanssa. Sekä Minan, että Tomin menneisyys on täynnä asioita, joiden takia he joutuvat vauhdikkaaseen seikkailuun.
"Mina asui Tipotien päässä, siellä minne hökkelikylä päättyi. Hänen asuntonsa oli kurjista kurjin, mutta ainakaan hän ei joutunut maksamaan vuokraa."s.14
Taikuri ja taskuvaras on ensimmäinen osa Takuri ja taskuvaras -trilogiasta.
Kirja sijoittuu 1890-luvun Helsinkiin. 

Olen ehkä maailman surkein kertomaan mitä genreä kirjat edustavat, ellei sitä jossain selkeästi mainita. Ja tässä kirjassa ei mainita, mutta ehkä tämä on fantasiaa tai steampunkia... Takakannessa lukee vain maaginen. 

Tästä sarjasta on puhuttu paljon ja minulla oli paljon ennakko-odotuksia tältä kirjalta. Olin aika lailla väärässä kaikkine odotuksineni. Olen siis selkeästi saanut vältyttyä suurilta juonipaljastuksilta, sillä minut tarina yllätti aivan täysin. Rakkautta ja romantiikkaa oli huomattavasti vähemmän mitä odotin, sillä luulin Tomin ja Minan romanssin olevan suuressa roolissa, mutta se sai hyvin vähän tilaa kaiken muun keskellä. Minan ikä myös yllätti. Tai ei niinkään ikä, vaan sellainen lapsellisuus. Yleensä kun tällaisissa kirjoissa päähenkilö on niin kovin aikuismainen ja kaikkeen kykenevä superihminen, mutta oli kivaa vaihtelua, ettei Mina kuulunutkaan aivan samaan joukkoon, vaikka ovela ja kekseliäs hän toki on. 

Taikuri ja taskuvaras ei etene kovin vauhdikkaasti ainakaan koko ajan. Silti mielenkiinto pysyy yllä, sillä lukijalle esitellään rypäs kiinnostavia hahmoja ja upea teatteri kaikkine taianomaisine koneineen. Hitaamman alun jälkeen tarina pääsee vauhtiin ja lopussa tapahtuu hurjasti kaikkea jännittävää ja toiminnallista. 

Minan ja Tomin menneisyyden salaisuuksia raotetaan hieman. Minan enemmän kuin Tomin, mutta Tomin menneisyyttä päästään varmasti tutkimaan lisää seuraavissa osissa, sillä hänen tarinansa jäi varsin kiinnostavaan tilanteeseen. 


Taikuri ja taskuvaras
WSOY, 2018
Päällys: Sami Saramäki
s.415

2 kommenttia:

  1. Tätä voisin harkita ensi vuoden lanutempaukseen, jota olen järjestämässä Instassa. Olisin varmaan ainakin teininä tykännyt.

    VastaaPoista