perjantai 5. marraskuuta 2021

Marvi Jalo: Pipo Pippuri ja Iiro Ilkimys


Pippuri-kissa on huolissaan. Yksi hänen siskoistaan on kadonnut. Pippuri lähtee etsimään siskoaan yhdessä ystävänsä, Ranttalix-hiiren kanssa.
Matkalla heille vihjaillaan, että Meirami olisi nähty huolestuttavan lähellä Louhimovuorella asuvan ilkeän ilveksen pesää. Ehtiikö Pippuri ja Ranttalix pelastaa Meiramin ilkeän Iiron kynsistä?
"-Kyllä on kissaparka mennyttä kalua! Ette voi uskoa, mitä minä jouduin Louhimolla kokemaan! Sen ilveksen naama... Kauheampaa näkyä ei tässä maailmassa olekaan! Se oli aivan epämuodostunut, toiselta puolelta kuin karvainen ilmapallo, ja sen suusta tuli niin hirveä löyhkä, että olin taintua siihen hönkäykseen."s.19
Pipo Pippuri ja Iiro Ilkimys on toinen osa Pipo Pippuri -lastenkirjasarjasta.
Toinen osa jatkaa ensimmäisestä osasta tuttujen teemojen parissa. Vaikka Pippuri ja Ranttalix ovat hyviä ystäviä, ottavat Ennakkoluulot kummankin valtaansa, kun aletaan puhua hurjan pelottavasta ilveksestä. Myös Pippurin esitteleminen Ranttalixin Hiiri, pupu ja lumikko ystäville aiheuttaa jokaisessa suuresti ennakkoluuloja, sillä kissan saapuminen näiden eläinten pariin on ennenkuulumatonta, ja muut pelkäävät tuota saalistajaa. 

Ennakkoluulojen voittaminen ja erilaisuuden hyväksyminen voi olla vaikeaa, mutta tässä kirjassa veikeät ja iloiset hahmot sitä taas yrittävät omaan päättäväiseen tyyliinsä. Matkalla kohdataan toki monenmoista seikkailua, sillä pienten eläinten matka kohti Louhimovuorta ei käy leikiten. 
Pippurin ja Ranttalixin hurjaa matkaa pääsee jälleen seuraamaan myös Salli Parikka Wahlbergin lempeän väristen kuvien kautta.  Pipo Pippuri ja Iiro Ilkimys
KVALITI, 2021
Kuvitus: Salli Parikka Wahlberg
s.40
Arvostelukappale

1 kommentti:

  1. Kylläpä on kaunis kansikuva! Tästä olisin varmaan tykännyt pienenä.

    VastaaPoista