sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Halloween -lukuhaasteen koontipostaus

 

On aika lopetella tämän vuoden Halloween -lukuhaaste. Haasteen järjesti jälleen Yöpöydän kirjat -blogi. Kiitos taas kivasta haasteeesta!

Sain tänäkin vuonna luettua kivan monipuolisen valikoiman aiheeseen sopivia kirjoja.

Aloitin haasteen dekkarilla, lukemalla Christian Rönnbackan Ruskan, joka sijoittuu sopivasti syksyyn ja ruskan aikaan. Ruska ei tosin noussut kyseisestä Hautalehto -sarjasta omien suosikkien joukkoon, mutta maisemat sentään oli kauniita.

Dekkareiden maailman jätin tällä kertaa nopeasti ja päätin lukea haasteeseen kirjoja, joissa ollaan enemmän yliluonnollisten otusten parissa. Luin Lisi Harrisonin Monster High -kirjan, joka kertoo koulusta, jossa hirviöt yrittävät käydä koulua tavallisten ihmisten joukossa. Tämäkään kirja ei tehnyt suurta vaikutusta. Tunnelma ei ollut erityisen koukuttava. Lähinnä kirja oli kevyttä teinidraamaa.

Sitten oli aika siirtyä vampyyrifaneille sopivaan kirjaan. Pimeyden olennot sisältää kolme vampyyritarinaa, joiden taso vaihteli. Kirja oli ihan luettava. Ei se mitään kovin erikoista tarjonnut ja kirjan viimeinen tarina oli omasta mielestäni jo niin surkea, että ihmettelin sen ottamista mukaan kirjaan. Kaksi muuta oli kuitenkin ihan hyviä. 

Viimein luettavakseni valikoitui oikeasti hyvä kirja. Elina Pitkäkankaan Kajo oli ehkä vielä sarjan ensimmäistäkin osaa parempi. Kirja tarjosi yllättävän ja synkän rouhean tarinan, joka vei täysin mennessään ja sai vannoutuneen vampyyrifaninkin uskomaan, että ihmissudet ovat vähintäänkin yhtä kiinnostavia olentoja, etenkin jos niistä osaa kirjoittaa yhtä taitavasti kuin Pitkäkangas. 

Iloisempaa ja varsin hulvatonta meininkiä kuukauteen tarjosi Max Brallierin Maailman viimeiset tyypit, joka esittelee lapsille/nuorille sopivan zombitarinan. Tässä kirjassa oli vauhdikasta toimintaa ja runsaasti hauskoja tilanteita.

Lopuksi luin Ilkka Auerin Hornantulen, joka jatkoi Kymnaasista tutun Sofian tarinaa. Tässä kirjassa riitti pahaenteistä tunnelmaa, joka lähestyi Kymnaasia ja sai lukijan pelkäämään hahmojen puolesta.

Voisin siis sanoa, että kuukausi ei Halloween -haasteen kannalta alkanut parhaiden kirjojen parissa, mutta loppua kohden parani huomattavasti. Kaikista lukemistani kirjoista löytyi kuitenkin jotakin hyvää.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olit mukana haasteessa! Olen näistä lukenut Kajon ja Maailman viimeisiä tyyppejä en edes muista montako osaa. Nyt odottelee lukupinossa Junen seikkailu. Hornantuli odottelee niin ikään lukemistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että järjestit! Tämä haaste on aina yhtä mukava. :)

      Poista