perjantai 5. helmikuuta 2021

Micol Ostow: Riverdale -The Day Before

 

Itsenäisyyspäivä lähestyy. Tällä kertaa juhlapäivä tulee olemaan erilainen sillä normaalisti juhlaa yhdessä viettävät Jughead, Archie ja Betty eivät voi viettää aikaa yhdessä. Betty on Los Angelesissa harjoittelussa, ja Archie on rakastunut. Jughead on ihmeissään, sillä hänen elämänsä on muuttunut suuresti, eikä parhaalla ystävällä Archiella tunnu olevan aikaa. 

Riverdale on pieni kaupunki, jossa kaikki tuntevat toisensa, tai ainakin luulevat niin. Kaikilla tuntuu olevan paljon salaisuuksia. Osalla synkempiä kuin toisilla.

The Day Before on ensimmäinen Riverdale -romaani.
Olen ihan koukussa Netflixin Riverdaleen, joten olin riemuissani huomattuani, että aiheesta on kirjoitettu myös romaaneja. Riverdale kirjat kertovat tapahtumista, joita ei nähdä sarjassa. Riverdale -sarja alkaa itsenäisyyspäivästä (Fourt of July), kun tämä ensimmäinen kirja taas kertoo päivästä ennen juhlaa. 

Lukijalle paljastetaan päivän tapahtumat kaikkien päähenkilöiden näkökulmasta, eli Archien, Bettyn, Jugheadin ja Veronican. Kirjassa ei ole suuria juonipaljastuksia sarjaa ajatellen, mutta en jotenkin usko, että kirja myöskään antaa lukijalleen kovinkaan paljon, ellei sarjaa tunne, sillä kirjassa ei ole suuria juonikuvioita, vaan siinä esitellään yhden päivän tapahtumat, ja näiden neljän nuoren ajatuksia. Jotenkin en vain näe, että kirja herättelisi kovinkaan paljon ajatuksia tai tunteita lukijassa, jolle nämä hahmot eivät ole tuttuja. 

Minua sen sijaan kaikki kirjan asiat kiinnostivat, sillä pääsin esimerkiksi kuulemaan tarkemmin Veronivan viimeisistä hetkistä Los Angelesin It -tyttönä, Archien sopimattomasta rakkaustarinasta ja Jugheadin tuntemuksista vaikeaa tilannettaan kohtaan. Lisäksi Bettyllä oli aivan omat salapoliisitutkimuksensa käynnissä harjoittelupaikassaan.

Jugheadin ja Archien tarinat eivät olleet erityisen yllättäviä, sillä molempien kirjassa esiteltäviä ongelmia käsitellään myös sarjassa, mutta Veronica ja Betty tuovatkin sitten enemmän kiinnostavia uusia juttuja Riverdalen ystävillle.

Pieniä vilahduksia näytetään myös muiden kaupunkilaisten elämästä, sillä jokaisen luvun lopussa on pieniä tekstiviestiketjuja, ja muita ykistyiskohtia. 

The Day Before on melko lyhyt ja helppolukuinen nuortenkirja. Se ei tarjoa mitään suurta tai mullistavaa, mutta on kiinnostava ainakin faneille ja muutenkin mukavan rentoa luettavaa. Toimii omalla kohdallani myös hyvänä tapana treenata englanniksi lukemista ja kartuttaa sanavarastoa.


Riverdale -The Day Before
Scholastic Inc., 2019
Cover art: David Curtis
Cover design: Heather Daugherty
s.271

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti