torstai 11. kesäkuuta 2020

Tomas Gads: Pirulainen


Komisario Halme on kokenut työssään, ja nyt hän on saanut johtaakseen oman työryhmän. Ryhmä Halme koostuu Halmeen lisäksi neljästä poliisista. Joukkio on melko sekalainen, eikä he aina tule toimeen keskenään. Ann-Mari, Magnus, Sergei ja Niklas yrittävät kaikki tehdä parhaansa saadakseen jäädä ryhmä Halmeeseen, mutta yhteistyö ei aina suju loistokkaasti.
Ryhmä saa selvittääkseen kuolemantapauksen, jossa merestä löydetään ruumis. Ruumis on jo pahasti kärsinyt, mutta lopulta henkilöllisyys selviää ja porukka pääsee selvittämään kummallisia kiemuroita, jotka tapauksen ympärillä tuntuu olevan.
"Juhlittu polttarisankari lätsähti veteen vähemmän tyylikkäästi ja jäi paikoilleen räpiköimään ja haukkomaan henkeään. Jalat olivat yhä kiinni laudassa ja pää vatsallaan kelluvan, eteen yllättäen ilmaantuneen ihmisen kainalossa." s.28
Pirulainen on ensimmäinen osa Ryhmä Halme -sarjasta.
Kirjassa tutustutaan juuri koottuun ryhmä Halmeeseen. Ryhmä koostuu mukavan erilaisista persoonista, joiden käytöstä ja yhteistyötä on jännittävä seurata. Kovin paljon henkilöihin ei vielä ehditty tutustua, mutta tämä asia korjaantunee seuraavissa osissa.

Tällaiset poliisien työhön suurimmaksi osaksi keskittyvät dekkarit eivät yleensä ole ihan omia suosikkejani, mutta tässä kirjassa onneksi päästiin välillä kurkistamaan myös henkilöiden yksityiselämää, sekä tapaukseen liittyvien henkilöiden mietteitä.

Pirulainen oli ihan hyvä. Vähän minua ihmetytti tarinan kuljettaminen eteenpäin, sillä aina välillä juoneen tuli mukaan asioita joista ei oltu aiemmin puhuttu, mutta niistä puhuttiin, kuin ne olisivat jo aivan tuttuja asioita. Välillä tuli omituinen fiilis, että jäikö minulta nyt jotakin lukematta, mutta tyyliin tottui nopeasti, eikä se häirinnyt keskittymistä, eikä asioiden ymmärtämistä.

Kuitenkin kirja jäi hiukan etäiseksi. Päähenkilöiden paljous ja poliisityönkauvaukseen keskittyminen olivat varmaan suurimmat syyt. En missään vaiheessa päässyt kunnolla koukuttumaan, vaikka kirja oli ihan hyvä.

Kirjan loppu oli yllättävä, ja jätti koukun, joka houkuttelee jatkamaan sarjan parissa. Muutenkin kirjan ratkaisu, vaikka olikin jo selvillä hyvissä ajoin ennen kirjan loppumista, oli kiinnostavasti rakennettu ja aiheutti selvittyään ahaa-elämyksen.


Pirulainen
Bazar, 2019
s.333

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti