lauantai 21. maaliskuuta 2020

Christian Rönnbacka: Kaikki mikä kiiltää


Komisario Antti Hautalehtoa häiritsee Porvoossa jotakin tarkkailevat keskusrikospoliiisin työntekijät. Pienten tutkimusten jälkeen Hautalehto saa selville, että tarkkailtavana olevat tyypit ovat kaiken lisäksi vain varattomia pikkurikollisia. Hautalehto yrittää saada vastauksia keskusrikospoliisista, mutta nämä ovat vaitonaisia. Niimpä Hautalehto Kollegoineen puuttuu tutkintaan, joka hyvin pian koskee myös heitä. Pian käy selväksi, että nuorten perässä on poliisien lisäksi myös roistoja.

Kaikki mikä kiiltää on viides osa Antti Hautalehto -dekkarisarjasta.
Normaalisti tällaiset salakuljetus/mafia tyyliset dekkarit eivät kuulu omiin suosikkeihini, mutta kyllähän tämä nyt taas oli aivan loistava, kun Hautalehto ratkoi noita mutkikkaita juttuja. Sitä paitsi oli mukavaa vaihtelua, ettei salakuljetus ollut pelkkää huumejuttua, vaan mukaan otettiin arvokkaat timantit. Kirjan alku tosin oli hiukan tylsempi, sillä itse en niin ollut kiinnostunut KRP:n ulkomaan sähläyksestä, mutta sitä ei kestänyt kauaa ja tarina siirtyi onneksi nopeasti takaisin Suomeen, ja mielenkiintoisempiin juttuihin.

Hautalehdon arki rullaa välillä hitusen mukavemmissa tunnelmissa, kuin muutamassa muussa sarjan osassa. Rakkaus kukoistaa, ruoka maistuu ja palanut talokin on jo unohdettu. Hautalehto ei myöskään marise turhista, vaan elää täysillä ja tekee työnsä hyvin. Muiden mielestä turhankin antaumuksella, sillä jälleen käydään lähellä kuolemaa. Toimintaa Hautalehto ainakin saa aikaan selvittelemällä asioita ja olemalla aina paikalla ensimmäisenä, tai ainoana. Tilanteet vakavuudestaan huolimatta tuntuvatkin välillä hyvin koomisilta, kun Hautalehto niitä omalla tyylillään ratkoo.

Myös muut kirjan hahmot saavat aikaan monenlaisia tapahtumia. Nuoret kuriirit säätävät ja sähläävät, sekä huijaavat vähän kaikkia. Kovemman luokan rikolliset jahtaavat kuriireita, mutta eivät sentään unohda kalastaa, saunoa ja syödä hyvin, kun kerran Suomessa ollaan.

Pakko vielä sanoa, että onpa upea kansi tässä kirjassa.

Lue myös: Operaatio TroijalainenJulmaRakennus 31 ja Kylmä syli.


Kaikki mikä kiiltää
Crime time, 2016
Kannen ulkoasu: Jussi Jääskeläinen
s.287

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti