maanantai 26. helmikuuta 2018

Robert Kirkman & Jay Bonansinga: The Walking Dead -Kuvernöörin tuho osa 2


Woodburyn asukkaat ovat peloissaan ja levottomia, sillä heidän turvapaikkansa kuvernööri on kadonnut. Lilly Caul päättää ottaa selvää tilanteesta ja tapaa huonokuntoisen kuvernöörin. Lilly luottaa kuvernööriin ja haluaa auttaa tätä pitämällä kaupungin asioista huolta, kunnes mies voi palata töihin.
Voimistuessaan kuvernööri johdattaa kaupunkilaiset taisteluun läheisessä vankilassa asuvaa yhteisöä vastaan. Hän haluaa tuhota jokaisen vankilassa asuvan vihollisen lopullisesti, mutta silmitön viha vankilan asukkaita kohtaan haittaa hänen arviointikykyään, eikä hyökkäys suju aivan suunnitelmien mukaan.

Kuvernöörin tuho osa 2 on neljäs osa The Walking Dead -kirjasarjasta.
Kuvernöörin tuho osa 1 oli mielestäni loppua kohden hyvin raaka, mutta halusin silti lukea tämän viimeisenkin osan, jotta saisin tietää mitä kaikille tutuiksi tulleille hahmoille lopulta käy. Tämä Kuvernöörin tuho osa 2 oli kuitenkin sarjan selkeästi huonoin osa. Aikaisemmista osista eniten pitämäni seikkailun ja selviytymisen kuvaileminen puuttui täysin. Juoni oli yhtä taistelua ja verenvuodatusta alusta loppuun. Minä lukijana olisin kaivannut vähän sääliä hahmoja kohtaan ja hitusen onnen kajastusta edes välillä, mutta turhaan.

Kirja rakentuu lähes täysin erilaisille kuvauksille siitä miltä zombit näyttävät ja haisevat, sekä kuolemalle, tappamiselle ja verelle. Kuvernööri on odotetusti ihan yhtä sekopäinen kuin muissakin osissa, mutta pettymyksekseni myös Lilly menetti otettaan viisaasta ajattelutavastaan entistä enemmän. Jos järjen äänen kirjasta haluaa löytää, kuuluu se varmasti Lillyn poikaystävälle Austinille. Lillyn järkiintyminen kirjan loppupuolella ei onnistunut enää pelastamaan tilannetta kovin paljon.

En voi siis sanoa nauttineeni erityisemmin tämän verellä kyllästetyn taistelukirjan lukemisesta. Ensimmäiset osat kun mielestäni olivat kuitenkin kiinnostavia ja huomattavasti parempia kuin tämä. Luulinkin tämän olevan sarjan viimeinen osa, mutta ilmeisesti juurikin tänä vuonna ilmestyy uusi osa suomeksi, joten jatkoa seuraa ja minäkin aion jatkaa sarjan lukemista edelleen.


Lue myös: Kuvernöörin nousuTie Woodburyyn ja Kuvernöörin tuho osa 1.


The Walking Dead -Kuvernöörin tuho osa 2, (The Fall of the Governor Part Two, 2014)
Like, 2016
Suom. Marika Saastamoinen
s. 343

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti