keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Karolina Kouvola: Soturit


Soturit on tietokirja, jossa esitellään kuusi historiallista soturiryhmää, berserkkisoturit, assassiinit, temppeliherrat, samurait/ninjat, lakotat ja tugeeni-kuristajat. Kirjassa jokainen näistä soturiryhmistä esitellään noin 50 sivun kokonaisuuksina.

Soturit herätti kiinnostukseni heti ilmestyttyään. Odotin eniten kirjan ensimmäisiä lukuja, jotka kertovat berserkkisotureista, assassiineista ja temppeliherroista. Nämä soturiryhmät kiinnostivat, sillä niistä minulla oli valmiiksi kaikenlaisia mielikuvia ja halusin totuudenmukaisempaa aineistoa. Aiempi tietämykseni kun koostui lähinnä elokuvista ja peleistä. Kirjan luettuani kävi kuitenkin niin, että kiinnostavimmat tekstit löytyivätkin kirjan loppupuolelta, vaikka kaikki aiheet olivat kiinnostavia ja veivät mukanaan.

Paljon tietoa tästä kirjasta saikin, eikä varmasti kaikki jäänyt kerrasta päähän, sillä asiaa ja aiheita oli paljon. Onneksi kirjaan on helppo jälkikäteen palata, vaikka vain jotakin yksittäistä asiaa tarkastelemaan. Minulle tämä kirja oli tarpeeksi kattava kokonaisuus, enkä siis jäänyt kaipaamaan mitään tiettyjä asioita kirjalta sen luettuani. Kouvola on saanut ainakin minun makuuni tarpeeksi yleistä tietoa ja yksityiskohtia tähän kirjaan.

P.S. Soturit on ensimmäinen tietokirja blogissani! (Yleensä en lue tietokirjoja alusta loppuun, joten en myöskään bloggaa niistä.)


Soturit -assassiineista samuraihin
SKS, 2017
Kansi: Timo Numminen
s. 300

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti