torstai 5. helmikuuta 2015

Annukka Ahlqvist ja Leila Makkonen: Leila ja Annukka - Sen pituinen se


Leila ja Annukka porhaltavat pitkin baareja ja kokeilevat monenlaisia uusia asioita, aina kun juhliltaan ehtivät. Samalla he pohtivat vähän kaikenlaista, kuten parisuhdetta, miehiä ja töitä. Sen pituinen se on Leila ja Annukka kirjoista kolmas. Yhteensä kirjoja on seitsemän. Alunperin Leila ja Annukka on ollut radio kuunnelma.

Kuulin joku aika sitten pätkän Leila ja Annukka kuunnelmasta ja vähän sen jälkeen törmäsin kirppiksellä tähän kirjaan ja ajattelin kokeilla, kun kuunnelmakin kuulosti niin hauskalta.
Leila ja Annukka on täyttä viihdettä ja juuri sopivaa aivot narikkaan luettavaa. Minusta tämä on aika samanlaista, kuin telkkarista tullut Kumman kaa sarja. Toki erojakin löytyy. Tässäkin kuitenkin kaksi naista keskustelevat samankaltaisista aiheista.

Kirjassa puhuvat ainoastaan Leila ja Annukka, eikä rakennekkaan ole ihan tavallisin, sillä se on näytelmän tapainen. Ensin lukee kuka puhuu ja sitten vain vuorosanat perässä. Eikä paikkoja kuvailla ollenkaan.

Kirjassa oli paljon hauskoja kohtauksia ja viihdyin hyvin näiden kahden erikoisen naisen mukana. Kummallakin on hyvin erikoinen luonne ja heidän omalaatuinen ystävyytensä jaksoi viihdyttää. Mielestäni Annukka oli kuitenkin se hauskempi hahmo, mutta kumpikin tarvitsee toista hahmoa ollakseen hauska.

Kirjojen lukujärjestyksellä ei kai ole väliä, sillä en ainakaan huomannut tätä lukiessa asioita jotka häiritsisivät, vaikka tämä onkin jo kolmas kirja. Aijemmin tapahtuneisiin asioihin viitattiin muutamaan kertaan, mutta niin ettei niistä tarvitse tietää enempää pysyäkseen mukana juonessa.

Pikaista ja kevyttä luettavaa esimerkiksi välipalakirjaksi, kun ei halua lukea mitään raskasta.


Leila ja Annukka - Sen pituinen se
Otava, 2000
s. 184
Kansi: Sissu Muhujärvi
Kuvat: Magnus Scharmanoff

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti