lauantai 15. joulukuuta 2012

Timo Sandberg: Pirunpesä


Pirunpesä on Timo Sandbergin rikosromaani sarjan neljäs osa.
Taru Lund päättää ottaa etäisyyttä Järvenpään poliiseihin, ja siirtyä Lahteen. Lahdessa Taru otetaan vastaan hyvin ristiriitaisin tuntein. Ensimmäinen tehtävä uusien kollegoiden kanssa on haastava. He saavat nuorelta tytöltä nimettömän vihjeen metsässä murhatusta miehestä. Soitto jäljitetään läheiseen lastenkotiin, josta todennäköisin vihjeen soittaja on juuri karannut.

Pirunpesässä päätapahtumat sijoituivat poikkeuksellisesti Lahteen, kun muissa osissa ne sijoittuvat Järvenpäähän. Päähenkilö komisario Heittola, jäi myös normaalia pienempään rooliin. Kuitenkin Pirunpesä on hyvin samankaltainen kuin muutkin osat sarjassa, mikä tässä tapauksessa on minusta hyvä, kun aikaisemmista olen tykännyt. Vaikka kirjat ovat tavallaan todella samanlaisia, niitä jaksaa lukea loistavan etenemisen, ja mielenkiintoisuuden takia. Itse pidin Pirunpesästä enemmän, kuin aikaisemmasta Pöllön huudosta. Pirunpesässä oli myös paljon uusia henkilöitä, kun Taru siirtyi Lahteen. Jännityksellä odotan onko Taru vielä seuraavassa osassa Lahdessa, vai palaako hän Järvenpäähän. Tuttuun tapaan Pirunpesässäkin oli runsaasti seksiä ja huumeita.
Timo Sandberg on kirjoittanut myös monia toisentyylisiä kirjoja kuin rikosromaaneja, mahtaisikon niistä löytyä jotakin yhtä hyvää luettavaa...
Sarjassa aiemmin ilmistyneet: Kihokki, Pahan morsian, ja Pöllönhuuto.

Pirunpesä
Karisto, 2009
s.309

Hyvää joulun odotusta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti