sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Anna-Leena Härkönen: Juhannusvieras


Sisustussuunnitelija Tuija saa kutsun Sailalalta. Hänet pyydetään Ristinojalle, jossa hän on nuoruudessaan viettänyt parhaat kesänsä. Viimeisimmästä vierailusta on kulunut jo kymmenen vuotta. Enni on huonossa kunnossa, ja Saila haluaa kaikki Ristinojalle viettämään Ennin 80-vuotis syntymäpäiviä.
Ristinojalla niin hyvät kuin huonotkin muistot palautuvat mieleen. Monet asiat ovat muuttuneet, ja Tuijalle selviää, ettei asiat hänen nuoruudessakaan Ristinojalla olleet aivan niin hyvin kuin hän kuvitteli.

Juhannusvieras on melko kesäinen kirja näin joulukuuhun, ja tunnelmaan pääsisi parhaiten varmaan kesällä riippumatossa lukiessa, mutta se vaikutti juuri sopivalta välipalakirjaksi. Aikaisemmin olen Härkösen kirjoista lukenut vain Häräntappoaseen. Molempien kirjojen maisemat sijoittuivat maaseudulle, joten niissä oli kyllä samaa henkeä.
Pidin Juhannusvieraasta kovasti. Etenkin 70-, 80-luvulle sijoittuvista muistoista, ja murteellisesta puhetavasta. Kirjan takakannessa sanottiin, että hahmot voisi hyvin kuvitella myös televisioon. Pakostakin miettisin sitä sitten lukiessani, ja kyllä ne tosiaan voisi. :D Onhan Häräntappoaseestakin tehty onnistunut televisiosovitus, minä ainakin tykkäsin siitä.
Härköstä haluan lukea myöhemminkin, varsinkin Akvaariorakkautta kiinnostaisi kovasti.


Juhannusvieras
Otava, 2006
s.255

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti