perjantai 21. joulukuuta 2012

Timo Sandberg: DobermanniDobermanni on Timo Sandbergin komisario Heittola -sarjan viides osa.
Metalliliiton viestintäpäälikkö Juhani Torppola (dobermanni) löydetään ammattiyhdistysjohtajien salaisen saunaillan jälkeen kuolleena hangesta. Torppola on uralla edetessään tallonut monien ihmisten varpaille, joten epäiltyjä tapahtuneeseen on monia. Komisario Heittolan työ ei ole helppo, sillä tapahtunut halutaan nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Olihan saunaillassa suuri joukko vaikutusvaltaisia ihmisiä, kuten elinkeinoministeri Piiparinen.
Heittolan elämää varjostaa tutkimuksien lisäksi huoli omasta terveydestään.
Komisari Heittola -sarjassa aiemmin ilmestyneet: Kihokki, Pahan morsian, Pöllön huuto, ja Pirunpesä

Dobermannin tunnelma sopi hyvin näihin talvisiin lukuhetkiin, kun ruumis löydettiin lumihangesta ja poliisit rämpivät todistusaineistoa etsimässä sukat märkinä. Taru Lund oli palannut Järvenpäähän poliisiksi, joten kirjassa päästään jälleen seuraamaan Heittolan porukan ahertamista rikosten parissa.
Dobermannissa oli taas vahvaa yhteiskunnallista kritiikkiä ja melko yksityiskohtaisesti kuvailtua seksiä, mikä on tuttua kaikista aikaisemmista osista. Poikkeuksellisesti Dobermannissa huumeet eivät olleet suuressa roolissa.
Näistä kirjoista lempihahmoa en ole saanut vieläkään päätettyä. :D 
Jännitys pitää otteessaan kirjan loppuun asti, eikä aiheet ole vieläkään käyneet yksitoikkoisiksi, vaikka niin saattaisi luulla.
Nyt pitäisi sitten odotella ennen kuin pääsee lukemaan seuraavaa osaa, kun ei ole vielä pokkariksi tullut. :)


Dobermanni
Karisto, 2010
s.304
Kannen kuva: Heather Perry/ National Geographic/ Getty Images

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti