torstai 4. toukokuuta 2023

Amanda Vaara: Yösähköä

 

Venla on ehtinyt asttua kunnolla taloksi kotiinsa, mutta kaikkea uutta ja jännittävää uusi elämä heittelee eteen lähes päivittäin. Tylsää hetkeä ei majataloa pyörittävän Venlan elämässä tunnu olevan, sillä jos hän ei itse aloita jotakin uutta mielenkiintoista, kuten videoiden tekemistä nettiin, tulee draamaa jostain muualta. Jörn on osasyy moneen draamaan, mutta osansa antaa myös naapurin Ilona uuden rakkaansa kanssa, lapset ja muutamat muutkin vanhat ja uudet tuttavat. 
"Venla lisäsi vielä yhden pienen halon ja jäi katselemaan tulen loimotusta. Tuli valaisi ja lämmitti, ja hämäryys tuntui nyt vain kodikkaalta. Vihaisuus oli sulanut kokonaan pois. Venla sytytti lempikynttilänsä, se oli kauniin raidallinen, monivärinen."s.17
Yösähköä on toinen osa Venlasta kertavasta Majatalo Villa Venla -sarjasta.
Ensimmäisen osan tapaan tämäkin on nopealukuista viihdettä, jossa tapahtuu hurjasti kaikkea. Kirja jatkuu selvästi ensimmäisen kirjan tapahtumista, joten nämä eivät toimi hyvin itsenäisenä lukemisena, vaan kannattaa lukea järjestyksessä.

Kirja on sellaista mukavaa kevyttä luettavaa, mutta oikeastaan kun miettii näin jälkikäteen niin kellään ei mennyt kovinkaan hyvin, joten kirja ei ole se kaikkein hyvän tuulisin. Kaikilla hahmoilla on omat vaikeutensa, mutta tapahtumaa on niin hurjan paljon, ettei mitään asiaa käsitellä sen kauemmin. Paljon jää myös täysin avoimeksi, ja selviää varmaan sitten tulevissa osissa. 

Pidin tästäkin osasta, ja jatkan Venlan elämän seuraamista mieluusti, vaikka Venlan Jörn ihastus pyörikin edelleen mukana läpi kirjan. Hänestä en pidä. Romantiikkakin saa kirjassa osansa draamasta, eikä siis hahmoja päästetä helpolla edes ihastustensa kanssa. 

Kaiken draaman keskellä ehditään kuitenkin sopivasti kuvata myös pieniä arkisia yksityiskohtia, jotka minulle ovat tärkeitä. Suurimmaksi osaksi paahdetaan tosin täysillä eteenpäin draamasta toiseen. 


Yösähköä
Karisto, 2018
Kansi: Terhi Ekebom
s.242

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti