torstai 13. lokakuuta 2022

Päivi Alasalmi: Sirkus kummajuna

 

Sirkus kummajuna on täynnä erityislaatuisia, lahjakkaita henkilöitä, jotka kiitävät junan mukana minne sirkus ikinä päättääkään matkata. Kun Ranskanmaalla asustava prinsessa Nelle alkaa kärsiä kamalista iho-oireista, joiden takia hän lukittautuu huoneeseensa pois muiden katseilta, on sirkus kummajunan aika lähteä hätiin kaikkine upeine esiintyjineen. 
"Sinä yönä taivaalle kohosi täysikuu. Kuu-ukko oli kiertänyt maapalloa niin kauan, että hän oli nähnyt vaikka mitä. Hän lähetti prinsessalle unen, jossa hän vakuutti, että asiat korjaantuisivat kyllä, sillä niin niille yleensä kävi. Piti vain malttaa odottaa."s.12
Sirkus kummajuna on satukirja täynnä erityislaatuisia hahmoja joiden elämää seurataan vuorotellen. Lukija pääsee kurkistamaan monen junassa elelevän asukkaan alkuperään ja siihen, miten he ovat junaan päätyneet. Näiden esittelylukujen ohella kulkee tarina prinsessa Nellestä.

Sirkus kummajuna johdattaa lukijaa ympäri maailmaa, näyttäen kauniita paikkoja ja upeita hahmoja, jotka joutuvat kokemaan kovia elämässään. Kirjassa on kuitenkin satumainen, kaunis idea siitä, miten kaikki hahmot löytävät oikean paikkansa ja hyväksyvät niin itsensä kuin muutkin. 

Jokaisen luvun alussa on kaunis, juuri satukirjaan sopiva aloitussivu jossa lukee luvun nimi. Sen jälkeen löytyy Sofia Mikkolan piirtämä kuva, joka liittyy alkavaan lukuun, yleensä kuva esittää luvussa esiteltävää hahmoa.


Sirkus kummajuna
KVALITI, 2022
Kuvitus: Sofia Mikkola
s.122
Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti