maanantai 25. lokakuuta 2021

Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit

 

Melkein kaikki kaupungin asukkaat ovat muuttuneet zombeiksi, tai paenneet niitä. Sen sijaan 13-vuotias Jack on muuttanut puumajaansa, joka on varustettu katapulteilla, ja jota ympäröi vallihauta. Puumajassaan Jack suunnittelee maailmanlopun taidonnäytteitä, jotka saa läpi kun suorittaa haasteet. Jackilla on eräs taidonnäyte, joka on muita tärkeämpi. Hän aikoo pelastaa ihastuksensa, June Del Toron, kunhan vain ensin löytäisi tämän. Tehtävä ei ole helppo, sillä kaupunki kuhisee normizombien lisäksi myös paljon vaarallisempia otuksia. Onneksi Jack saa koottua avukseen loistavan tiimin, jonka kanssa tehtävä on helpompi kuin yksin. 
"Olen dorka orposoturi. Olen zombeja vastaan taisteleva, monstereita surmaava jäätävä pyörremyrsky (en oikeasti, mutta tämä on mun tarina, joten turha mukista)."s.31
Maailman viimeiset tyypit aloittaa uuden lasten/nuortenkirjasarjan, jossa noin 13-vuotiaat nuoret yrittävät selviytyä zombien ja muiden hirviöiden täyttämässä maailmassa. 

Maailman viimeiset tyypit aloittaa sarjan vauhdikkaasti. Tarinassa tapahtuu koko ajan jotakin, eikä tylsää ehdi tulla. Tarina on täynnä hurjaakin hurjempia tapahtumia ja läheltä piti tilanteita. Hahmot ovat aika vekkuleita, samoin tarina. Teksti on rentoa, osittain puhekielistä, ja täynnä hauskoja sutkautuksia. Douglas Holgaten mustavalkoiset piirroskuvat, jotka välillä muuttuu melko sarjakuvamaisiksikin, elävöittää entisestään, muutenkin eloisaa tarinaa. 

Tässä tarinassa ei ole mitään tönkköä. Se on hauska, jännittävä ja varmasti vähemmänkin lukeville sopiva. Vaikka kirja teemansa puolesta sopii ehkä jopa kauhugenreen, on päällimäisenä kuitenkin runsaasti huumoria.

Tarina etenee vauhdikkaasti, ja uusia hahmoja, sekä hirviöitä ja muita örkkejä tipahtelee mukaan tasaisin väliajoin. Porukkaa ei kuitenaan ole liikaa, sillä kaikilla on kirjassa tärkeä rooli ja heidät ehditään esitellä kunnolla. 


Maailman viimeiset tyypit, (The Last Kids on Earth, 2015)
WSOY, 2018
Kuvittanut: Douglas Holgate
Suom. Ulla Selkälä
s.225

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti