maanantai 17. elokuuta 2020

Stephenie Meyer: EpäilysBella Swan on jälleen saanut rakkaan Edwartinsa takaisin ja suhde tuntuu vankemmalta kuin ikinä. Iloista ja rentoa elämänvaihetta ei kuitenkaan kestä kauaa, sillä seuraavat murheet ovat jo edessä. Seatlessa riehuu murhanhimoinen vampyyri, joka on tappanut joukottain ihmisiä, Volturit saattavat tulla milloin tahansa ja lisäksi hirveä Victoria ei aio luovuttaa, ennen kuin Bellaa ei enää ole. 
Kaikkien kauheuksien keskellä Bella tasapainoilee Edwardin rakkauden ja Jacobin ystävyyden välillä. Tuntuu mahdottomalta ylläpitää molempia, kun nuo kaksi miestä ja heidän perheensä ovat keskenään suuria vihollisia.
"Tiesin että vereni tuoksu - joka hänestä oli paljon suloisempi kuin kenenkään muun, sillä vereni oli hänelle todella samaa kuin alkoholistille viini veden sijasta - herätti hänessä suorastaan polttavan tuskallisen janon." s.21
Epäilys on Houkutus -sarjan kolmas osa.
Epäilys jatkaa Bellan ja Edwardin roihuavaa ja vaarallista rakkaustarinaa. Bellan, Edwardin ja Jacobin kolmiodraama hankaloituu entisestään ja kerää kierroksia oikein kunnolla sarjan päätösosaa varten. Valtavan suuria päätöksiä tehdään, mutta mukaan mahtuu myös toimintakohtauksia, joten aivan pelkkää rakkautta ja tuskailua ei tämä kirja missään tapauksessa ole. 

Epäilys avaa hyvin sekä vampyyrien, että ihmissusien historiaa. Kirjan parasta antia onkin leirinuotioilla vietetyt tarinahetket, jotka paljastavat tarinat ihmissusien synnystä. Lisäksi lukijalle paljastetaan kiinnostavia asioita sekä Rosalien, että Jasperin muuttumisesta vampyyriksi, ja heidän alkuajoistaan. 

Pääosin juoni oli hyvin muistissa, vaikka en ole tätä kirjaa lukenut kuin kerran aikaisemmin, lukuisat elokuvahetket kirjasta tehdyn elokuvan parissa ovat varmasti syy tähän. Kirjassa on kuitenkin paljon myös sellaisia kohtauksia, jotka eivät ole elokuvaan päässeet, ja jotka tuntuivat täysin uusilta ja yllättäviltä. Siksi kirjan parissa olikin mielenkiintoista viettää aikaa. 

Epäilys ei ole suosikkini sarjan kirjoista, koska tässä osassa kaikista hahmoista tuntuu löytyvän hyvin raivostuttavia puolia. Esimerkiksi Edward on samaan aikaan kieltämässä Bellalta asioita joita tämä haluaa tehdä, mutta samalla vannoo päästävänsä tämän menemään jos hän niin tahtoo, lisäksi hän pimittää ärsyttävästi tietoja, jotka koskevat Bellaa. Bella itse taas on vakuuttunut viettävänsä kokonaisen ikuisuuden Edwardin kanssa, mutta naimisiinmeno, yök... Kun taas Jacob kieroilee ja tekee jotakin hyvin inhottavaa, josta Bellan isä taas ei tunnu olevan muuta kuin hyvillään. Ärsyttävää, niin ärsyttävää. Eipä ihmiset toki koskaan ole täydellisiä, mutta tässä kirjassa tuntuu kaikkien hahmojen huonot puolet oikein korostuvan muihin osiin verrattuna. 

Lue myös: Houkutus ja Uusikuu


Epäilys, (Eclipse, 2007)
WSOY, 2008
Suom. Pirkko Biström
Päällyksen suunnittelu: Gail Doobinin/Sami Saramäki
s.527

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti