maanantai 23. joulukuuta 2019

Marko Hautala: Setä Alfredin evankeliumi


On jouluaatto, ja vieraat ovat saapumassa joulunviettoon. Setä Alfred päättää viihdyttää lapsia ja kertoa heille tarinan eräästä joulusta, jolloin hän oli lapsi. Alfred ja hänen pikkuveljensä olivat päättäneet tienata hieman rahaa työskentelemällä joulupukkeina. Työläiskaupunginosa Brändön hämärillä kujilla he kuitenkin näkevät jotakin kammottavaa, joka ei hevillä poistu mielestä.

Setä Alfredin evankeliumi on lyhyt joulutarina, joka sopii hyvin aikuiseen makuun. Sain e-kirjan Haamu kustantamolta, mutta päätin kuitenkin itse ostaa kirjan vielä äänikirjana. En ole ikinä kuunnellut yhtään äänikirjaa, sillä kuunnelmat ovat enemmän minun juttuni, mutta tästä oli hyvä aloittaa, sillä tämä ei kuunneltuna kestä, kuin noin puoli tuntia. Ensimmäinen äänikirjakokemus oli hyvä. Lukija (Anssi Rantamäki) oli juuri sopiva tarinaan.

Tähän lyhyeen kauhutarinaan on saatu mahtumaan tarpeeksi kaikkea. Liian veriseksi meno ei mene missään vaiheessa, vaikka mahdollisuuksia olisi. Siksi tälläinen herkempikin lukija voi tätä lukea/kuunnella. Tarinassa on mukavasti yksityiskohtia, jotka tekevät hahmoista aitoja. Myös hauskuutta löytyy ja moneen kertaan tätä kuunnellessa nousi hymy huulille.

Suosittelen tätä kuunneltavaksi jouluaattona, kun mahdolliset lapset ovat jo nukkumassa. Tämän voi sitten aikuisessa seurassa pistää pyörimään ja kuunnella yhdessä tai yksin tunnelmoiden, ja miettiä mitä kaikkea sitä vielä illan aikana ehtiikään tapahtua...


Setä Alfredin evankeliumi
Haamu, 2019
Äänikirja, (Elisa kirja) kesto 28min
Lukija: Anssi Rantamäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti