lauantai 28. joulukuuta 2019

Annukka Kiuru: Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä


Tonttu Toljanteri on tonttu, joka asuu Korvatunturilla. Hän paketoi lahjoja, ja toimittaa paljon muitakin asioita pukille ja muorille. Toljanteri on niin vikkelä ja avulias tonttu, että hän joutuu usein kaikenlaisiin omituisiin tilanteisiin. Korvatunturilla eletään vuoden kiireisintä aikaa, sillä joulukuu on alkanut. Monia uusia tonttuja palkataan vaativiin tehtäviin, ja jopa Toljanteri saa hieman erilaisen tehtävän kuin yleensä. Kaiken kiireen keskellä ehditään kuitenkin myös herkuttelemaan, leikkimään ja tutustumaan uusiin mielenkiintosiin tonttuihin.

Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä on joulukalenterikirja, jossa on 24 pientä tarinaa. Jokaiselle päivälle on oma seikkailu, mutta kirjan läpi kulkee myös muutama isompi kokonaisuus, joista paljastetaan asioita pikkuhiljaa päivien edetessä. Kirjassa on Sirkku Linnean kaunis ja värikäs kuvitus. Jokaisesta tarinasta löytyy yksi iso sivun kokoinen kuva ja sen lisäksi jotakin pienempää.

Toljanteri on ihana pieni tonttu, vaikka hän onkin jo yli 200-vuotias. Hänen seikkailuista ja toilailuista on hauska lukea. Hänen luonteensa tulee hyvin esille kirjan tarinoissa, niin kuin muidenkin hahmojen. Tarinat ovat sopivan pituisia ja koukuttavia, joten pienemmätkin lapset saattavat jaksaa kuunnella näitä. Kuvia tosin ei ole joka sivulla, joten jos lapsesi pitää vain kirjoista joissa on runsaasti kuvia ja vähemmän tekstiä, ei tämä välttämättä ole sopiva.

Tätä kirjaa lukiessa pääsi hyvin joulun tunnelmaan mukaan näin vähän vanhempanakin lukijana. Jouluiset seikkailut, hauskat tontut ja talviset maisemat veivät ajatukset korvatunturille. Tätä lukiessa alkaa myös tekemään mieli joulutorttuja ja pipareita, joten niitä on hyvä varata kaappiin ennen kirjan aloittamista...


Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä
Minerva, 2016
Kuvitus: Sirkku Linnea
s. 161

2 kommenttia:

  1. Tonttukirjat kuuluvat jouluun :) Samoin piparit ja joulutortut sekä glögi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, ja monet monet muut jouluiset asiat. :)

      Poista