keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

A.A. Milne: Nalle Puh


Puolen hehtaarin metsässä asuu karhu nimeltä Puh. Puhin lisäksi metsässä asuu myös joukko muita asukkaita, kuten Ihaa, Nasu, pöllö, sekä kaniini. Aina metsässä ei ole rauhallista, sillä asukkaiden eteen tulee välillä ongelmia ja pelottavia tilanteita. Mitä tehdä, kun hunaja on lopussa, tai pyöristynyt vatsa jää jumiin oveen kyläilyreissulla, entä kun puolen hehtaarin metsään muuttaa kutsumattomia vieraita?

Nalle Puh on varmasti jokaiselle ainakin jotenkin tuttu. Minulle lähinnä lapsena katsotuista piirretyistä. Tätä kirjaa selailin joskus, mutta lukematta se on ollut tähän asti. Yllätyin kun kirjassa ei esiintynytkään niin tutuksi tullut Tikru. Pitää joskus lukea myös Nalle Puh rakentaa talon, sillä siinä kirjassa Tikru ilmeisesti vasta esitellään.

Nalle Puh on klassikkolastenkirja, joka toimii yhä edelleen. Risto Reippaan lelueläimillä on kaikilla omat mahtavat luonteenpiirteet, mutta he kaikki sopivat Puolen hehtaarin metsään ja tulevat keskenään toimeen.

Kirjassa on monta lukua, joissa jokaisessa on oma pieni tarinansa. Tarinat ovat hyväntahtoisia, vaikka välillä eläimet kohtaavat ikäviä ja hankalia asioita, joihin he eivät oikein tiedä miten suhtautua. Kaikki kuitenkin järjestyy, sillä elämä Puolen hehtaarin metsässä on loppujenlopuksi aika leppoisaa. Nalle Puhissa on osittain samanlaista elämäntyyliä, kuin Muumeissa, joten Muumi faneille voisin suositella myös tätä kirjaa.


Nalle Puh, (Winnie -The Pooh, 1926)
WSOY
Suom. Anna Talaskivi
Runot Suom. Yrjö Jylhä
Kuvittanut: Ernest H. Shepard
s. 163

4 kommenttia:

 1. Nalle Puh on jotenkin niin sympaattinen :) Siitä on aikaa, kun viimeksi luin näitä kirjoja. Pidän eniten Kanin höpinöiden lukemisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä kaikilla hahmoilla on niin omanlaisensa persoona, että suosikkia on vaikea valita. Kani on kyllä loistava ja pöllö myös. :)

   Poista
 2. Luin viimeksi toukokuussa Nalle Puhi kirjan. Olen fani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Nalle Puhilla onkin varmaan edelleen paljon faneja, myös tällä kirjalla, eikä pelkästään elokuvilla. :)

   Poista