torstai 13. lokakuuta 2016

Robert kirkman & jay Bonansinga: The Walking Dead -Tie Woodburyyn


Lilly Caul pakenee pienen joukon kanssa maailmassa, jonka zombit ovat vallanneet. Lilly joukkoineen löytää paikan josta monet voivat vain uneksia. He saavat mahdollisuuden muuttaa täydelliseltä vaikuttavaan paikkaan, Woodburyyn. Woodburyä johtaa mies nimeltä Philip Blake, jota kutsutaan kuvernööriksi. Turvapaikassakaan elämä ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista ja Lily huomaa kuvernöörissä pelottavia puolia.

Tie Woodburyyn on toinen osa The Walking Dead -sarjasta.
Toinen osa ei jäänyt kakkoseksi ainakaan zombien tai toiminnan määrän perusteella, sillä menoa riitti ja kirja taisi olla vielä vähän rajumpi kuin ensimmäinen osa. Verisiä kohtauksia ja zombimättöä riitti, mutta onneksi kirja tarjosi myös niitä rauhallisia kohtauksia ja surullisia tarinoita uusien hahmojen elämien varsilta.
Kuvernöörin sekopäisyys pääsi tässä kirjassa paremmin esiin ja vastenmielisyys hahmoa kohtaan kasvoi.

Tie Woodburyyn ei tainnut paljastaa uusia salaisuuksia The Walking Deadistä tutuista hahmoista, mutta jännittävän tarinan edetessä, ei edes odottanut sitä. Kirkman ja Bonansinga ovat luoneet uusia mielenkiintoisia hahmoja, joiden tulevaisuus kiinnostaa ja toivonkin, että heidän tarinansa jatkuisi vielä Kuvernöörin tuhossa ja sen jatko-osassa.

Kirjaa lukiessa oli kiva huomata, ettei toinen osa pyörinyt liiaksi ensimmäisen osan ympärillä, vaan kirjasta löytyy täysin uusi tarina ja suurin osa hahmoistakin oli uusia. Vasta loppua kohden ensimmäisen osan ja toisen osan tarinat sulivat yhteen. Tie Woodburyyn voisi toimia itsenäisenäkin kirjana, mutta luulen siitä saavan kuitenkin enemmän irti luettuaan Kuvernöörin nousun.


Lue myös:  The Walking Dead -Tie Woodburyyn


The Walking Dead -Tie Woodburyyn, (The Walking Dead: The Road to Woodbury, 2012)
Like, 2015
Suom. Marika Saastamoinen
s. 362

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti