lauantai 24. syyskuuta 2016

Robert Kirkman & Jay Bonansinga: The Walking Dead -Kuvernöörin nousu


Veljekset Philip ja Brian Blake, sekä Nick ja Bobby yrittävät selviytyä nopeasti muuttuvassa maailmassa ja suojella pientä Pennyä, Philipin tytärtä. Zombit valtaavat maailmaa nopeammin kuin kukaan olisi uskonut, ja radio kanavat hiljenevät yksi kerrallaan, vaikka kauheudet eivät ole ehtineet jatkua, kuin muutaman päivän. Atlantassa huhutaan olevan pakolaiskeskus, johon miehet ja Penny päättävät lähteä zombeja karkuun odottamaan turvallisten päivien paluuta. Matka on vaarallinen, sillä zombit eivät suinkaan ole ainoa vihollinen maailmassa, jossa ihmiset tuntuvat menettävän järkensä ja tekevän mitävain selvitäkseen.

Kuvernöörin nousu on ensimmäinen osa The Walking Dead -sarjasta.
Kuvernöörin nousu sopii luettavaksi The Walking Deadin faneille, mutta myös niille joille kysyinen sarja ei ole ennestään tuttu. Kirja nimittäin tarjoaa kauhun ja zombien faneille itsenäisen tarinan, jonka lukemiseen ei tarvita taustatietoja.
Faneille kirja kuitenkin tarjoaa mielenkiintoista lisätietoa sarjaa edeltävästä ajasta ja pahamaineisesta kuvernööristä. Osittain sarjan seuraajat väkisinkin tietävät mitä kirjassa tulee tapahtumaan, mutta ei mielestäni yhtään liikaa, sillä televisiosarjassa on kuvernöörin aikaisemmat liikkeet jätetty kertomatta ja kirja tarjoaa yllättäviä käänteitä.

Kirjasta löytyy rauhallisia kohtauksia, joissa hahmoihin päästään tutustumaan ja joissa kuvaillaan arkea zombien ympäröimässä maassa, mutta myös toimintaa löytyy sitä kaipaaville ja välillä lukija viedäänkin keskelle veristä aivokudoksen ja suolien täyttämää taistelutannerta.

En ole koskaan ollut veristen ja erittäin väkivaltaisten kohtausten ystävä, mutta The Walking Dead on saanut minut koukkuun selviytymistarinansa ansiosta ja odotan innolla mitä kaikkea uutta televisosarjasta tutuista hahmoista vielä paljastuu tämän kirjasarjan kautta. En osaa sanoa poikkeaako alkuperäinen The walking Dead sarjakuva paljon televisiosarjasta, kun en ole sitä lukenut, joten en voi verrata sitä tähän kirjaan.


The Walking Dead -Kuvernöörin nousu, (The Walking Dead: The Rise Of The Governor, 2011)
Like, 2014
Suom. Marika Saastamoinen
s. 361

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti